Bölge trafik istasyonuna bombalı saldırı davasında 1 tahliye

DİYARBAKIR'da, 15 Ağustos 2016 tarihinde 5'i polis 8 kişinin şehit olduğu, 46 kişinin yaralandığı, Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyonu'na düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin 10 kişinin yargılandığı davada tutuklu sanıklardan A.Y.'nin tahliyesine karar verildi.

Haberler 16.03.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr-Batman Karayolunda bulunan ehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme stasyonuna 15 Austos 2016 tarihinde PKKllar tarafndan bombal araçla yaplan ve 5i polis 8 kiinin ehit olduu, 46 kiinin yaraland saldr ile ilgili açlan davaya devam edildi.

EMNYET AMRLNE SALDIRMILARDI

4ü tutuklu, 4ü firari olmak üzere 10 kiiden 8i hakknda, Devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozma, Kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle kasten öldürme, Kasten öldürmeye teebbüs, Kamu malna zarar vermek, Mala zarar vermek ve Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma suçlarndan 9ar kez arlatrlm müebbet ve bin 420er yl, 2 kii hakknda ise, Silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 15er yl hapis cezas istemiyle 8inci Ar Ceza Mahkemesinde dava açlmt.

BR KYE TAHLYE KARARI çIKTI

Diyarbakr 8inci Ar Ceza Mahkemesindeki ilk durumasna tutuklu sanklar F.ç., A.Y. ve C.A. duruma salonunda katlrken, M.S. ise, tutuklu bulunduu Oltu T Tipi Kapal Cezaevinden SEGBS sistemi ile katld. Durumada ilk olarak görüü sorulan Cumhuriyet Savcs, kuvvetli suç üphesi ve mevcut delil durumu nedeniyle sanklarn tutukluluk halinin devamna karar verilmesini istedi. Daha sonra savunmas alnan tutuklu sanklar, suçlamalar redderek, tahliye talebinde bulundu. Daha sonra ara kararlarn açklayan mahkeme, tutuklu sanklardan A.Y.nin tahliyesine karar verdi. Dier 3 sann tutukluluk halinin devamna karar veren mahkeme, durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git