Bölgede PKK'ya büyük darbeler!

Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Batman ve Siirt'te 1 Ocak'tan bu yana 7'si İçişleri Bakanlığının Aranan Teröristler Listesi'nde yer alan 227 terörist etkisiz hale getirilerek terör örgütü PKK'ya ağır darbe vuruldu

Haberler 29.09.2018 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Güneydou Anadolu Bölgesinde 1 Ocaktan bu yana terör örgütü PKKya yönelik operasyonlarda 227 terörist etkisiz hale getirildi.

Bölgede krsaldaki teröristlere yönelik Türk Silahl Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüü ve Jandarma Genel Komutanlnn operasyonlar güvenlik korucularnn da desteiyle sürüyor.

Güvenlik güçleri, son dönemde kullanmn younlatrd havadan gözetleme, keif ve hedefi vurma imkanlarn artran insansz hava araçlaryla (HA) teröristlere adeta nefes aldrmyor.

Diyarbakr, rnak, Mardin, Batman ve Siirtte 1 Ocaktan bu yana düzenlenen operasyonlarda, 7si çileri Bakanlnn Aranan Teröristler Listesinde yer alan 227 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Kaymakamn Safitürkün ehit edildii saldrnn faili

Diyarbakrda etkisiz hale getirilen teröristler arasnda Derik Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ve AK Parti Dicle lçe Bakan Deryan Aktertin ehit edilmesinin de aralarnda bulunduu çok sayda hain saldrnn faili, çileri Bakanlnn Aranan Teröristler Listesinde mavi kategorideki sözde Amed eyalet sorumlusu Murat Üçer, yeil kategorideki Demhat Cilo kod adl Eyüp çelik, gri listedeki sözde Amed eyaleti özel güç sorumlusu Aram Civan kod isimli Osman Gülen ile ayn kategorideki PKKnn sözde bölge sorumlusu Ahmet Dorak ve yeil kategorideki PKKnn sözde Orta saha maliye sorumlusu Haki, Hakk kod adl Deniz Yüksel de bulunuyor.

rnakta da örgütün sözde Kelmehmetler cephesi birim sorumlusu Mehmet Goyi kod adl Kadri Bayram, Bakanlk listesinde turuncu kategoride bulunan Serkeft iyar kod adl Vehbi Ta ile sözde Botan saha sorumlusu Brüsk Cizre kod adl Yusuf Sungur, Kato bölge sorumlusu Roni kod adl Gazi Bahadr etkisiz hale getirildi. Örgütün Farain bölge sorumlusu ran uyruklu terörist ise yaral ele geçirildi.

Siirtte ise Aranan Teröristler Listesinin gri kategorisindeki Destova sorumlusu Kendal kod adl Adnan çelik etkisiz hale getirildi, krmz bültenle aranan Malik kod adl Osman Özonal yakaland.

ehidin kan yerde kalmad

Bingölün Adakl ilçe krsalnda 15 Austosta düzenlenen hava harekatnda etkisiz hale getirilen 5 teröristten birinin, 8 Eylül 2017de Jandarma Astsubay Kdemli çavu Mustafa Sefa Kökün ehit edilmesi ve bir askerin yaralanmas olaynn faili sözde çavre gücü sorumlusu Yona Dersim kod adl Erol Ulucan olduu tespit edildi.

çareyi teslim olmakta buldular

Katlmn azalmas ve üst üste verilen çok sayda kayp örgütte panie neden oluyor.

rnak bata olmak üzere bölgede yaklak 250 terörist örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Diyarbakrda teslim olan teröristlerden birinin, 10 Ekim 2016da AK Parti Dicle lçe Bakan Deryan Aktertin yaamn yitirdii saldry gerçekletiren PKKllar arasnda yer ald belirlendi.

Bunun yan sra hava ve karadan youn ekilde yürütülen operasyonlar neticesinde dadan kaçarak ehir merkezlerine gelen teröristler de polisin çalmalar sonucunda yakaland.

Dalar kar kar taranyor

Dalarda kalarak operasyonlarn sürdüren güvenlik güçleri, bu sayede ülkenin huzur ve kardeliini bozmaya çalan teröristlerin k üslenmesine de izin vermedi. Anlk operasyonlarla teröristlere hem eleman hem de ciddi lojistik kayplar yaatt.

Bölgede herhangi bir ihbar ya da istihbarat beklemeksizin üphe uyandran adreslerin yan sra sarp arazileri didik didik arayan Mehmetçik, teröristlerce kullanldn tespit ettii snak, barnak ve depolar kullanlmaz hale getirdi.

Snrdan giri yaparken yakalandlar

Mardinde Milli stihbarat Tekilat ve l Emniyet Müdürlüü i birliiyle Kzltepe ve Nusaybin ilçeleri arasndaki snrda düzenlenen operasyonda 2si kadn 3 PKKl terörist yasa d yollarla Türkiyeye giri yapmaya çalrken yakaland. Teröristlerin bomba eitimi ald ve ehir merkezlerinde saldr hazrlnda olduklar örenildi.

Siyasilere saldr için gelmiti

Batmana üst düzey idarecilere yönelik eylem yapmak amacyla yurt dndan kaçak yolla giri yapan Rojhat kod adl Sait lmin Kozluk ilçesi krsalnda yakaland. Tutuklanan teröristin, terör örgütü PKKnn elebalarndan Duran Kalkana yakn olduu belirlendi.

Yaylalara huzur geldi

Terörden arndrlan bölgede teröristlerin k üslenmesini engellemek amacyla güvenlik güçleri zor hava ve arazi artlarnda faaliyetlerini sürdürdü. Güvenlik güçlerinin baarl operasyonlaryla huzura kavuan yaylalar, özgürce hayvanlarn otlatmak isteyen besicileri arlamaya balad.

Mehmetçik, rnakn Beytüebap ilçesindeki 2 bin 740 rakml Farain Yaylasnda da adeta ku uçurtmad.

Herekol Danda tespit edilen 81 snak ve maarada çok sayda silah, mühimmat, patlayc düzenekleri, yaklak 40 ton yaam malzemesi ile el yapm patlayc yapmnda kullanld deerlendirilen malzemeler ele geçirildi.

16 ton esrara el konuldu

Güvenlik güçleri teröristlerin hem snma ve barnma alanlarn tahrip etti hem de narkoterör operasyonlaryla terör örgütünün finans kaynaklarna büyük darbe vurdu.

Uyuturucunun özellikle Hani-Lice-Kulp-Hazro-Kocaköy krsalndaki ekim ve depolama alanlar tespit edildi. Ayn zamanda bölge genelinde uyuturucu sevk edilen güzergahlarda önlemler younlatrlarak operasyonlar düzenlendi.

Diyarbakr bata olmak üzere bölge genelindeki çalmalarda 16 ton esrar, 76 kilogram eroin ve 1 milyon 388 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.

Herekolda petrol aramas balatld

Terörle mücadelede büyük baarlar elde eden güvenlik güçleri, Siirtin Pervari ilçesi snrlarnda yer alan ve bir zamanlar PKKnn, yasa d ina edilen binalarda sözde mahkemeler kurarak vatandalar sorgulayp cezalandrd Herekol Da eteklerindeki 2047 rakml Cemikari Yaylas bölgesini teröristlerden arndrd.

Bu operasyonun ardndan güvenlik güçlerinin de desteiyle bölgeye makinelerini tayan Türkiye Petrolleri Anonim Ortakl (TPAO) söz konusu bölgede petrol aramaya balad.

Ana Sayfaya Git