Bölgede yapılıyor

Şanlıurfa'da av tüfeği üretimi yapan bir firma, Türkiye'de ilk defa ürettikleri Kalaşnikof 4140 çelik kasa yivsiz av tüfeği modeliyle dünya pazarına açıldı.

Haberler 22.11.2016 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 15 yl önce av tüfei bayilii iletmecilii yapan Fatih Dalolu, 2 yl önce kentte imalathane açt. Soyadn tayan markada yivsiz av tüfei üretimine balayan Dalolu, zamanla ilerini büyüterek bata Amerika olmak üzere Rusya, Hindistan, Libya, Ürdün gibi dünyann birçok ülkesine av tüfei ihraç etmeye balad.

Sektördeki silah modelleri üzerinde de çalmalar yapan Dalolu, bir süre öne balatt projeyle kalanikof marka silah modelinden 4140 çelik kasadan yivsiz av tüfei üretimine balad.

Dalolu Silah Sanayisi Yönetim Kurulu Bakan Fatih Dalolu, AA muhabirine yapt açklamada, baba meslei silah onarm ve bakm ilerine küçük yalarda baladn, 15 yl küçük bir i yeri olduunu söyledi.

Ardndan ald ruhsatla silah üretmeye baladn anlatan Dalolu, ürettikleri modellerin çok beenildiini, sat yaptklar ülkelerden de çok sayda tebrik aldklarn belirtti.

Modellerini kendilerinin tasarladn dile getiren Dalolu, unlar kaydetti:

Babam silah onarm ve bakmn yaparak para kazanyordu. Silah merak babadan çocuklara geçti. Ben de 15 yl önce av tüfei bayisi iletiyordum. Daha sonra ilerimi gelitirerek soyisimimi tayan yivsiz av tüfei imalatna baladm. Firma olarak daha sonra yeni araylara geçtik silah modelleri üzerinde çalmalar yaptk. Modelleri kendimiz tasarlayarak üretiyoruz. Bölgede kalanikof marka silah çok tutuluyor. Ben de kalanikof silahn fotorafn önüme koyarak bir model yaptm. Zamanla modeli gelitirerek kalanikofun aynsn çelik kasadan yivsiz olarak av tüfeini ürettim. Modelimizin yivli olan kalanikoftan hiç bir fark yok her eyiyle ayn. Modelimiz tutulunca üretime baladk. Ylda yaklak 10 bin yivsiz av tüfei üretiyoruz. Ürünlerimizin yüzde 60n d ülkelere ihraç ediyoruz.

- Talepler her geçen gün artyor

Yakn bir zamanda yeni makinelerle üretimlerini daha da artrmay planladklarn aktaran Dalolu, Türkiye standartlarnda 47 santimden küçük namlulu modeller üretilmiyor. Yaptmz model 47 santimden küçük olduu için daha çok d ülkelere ihraç ediyoruz. dedi.

yi malzeme kullandklar için ürünlerine süresiz garanti verdiklerini kaydeden Dalolu, Türkiyede silah üretimi son yllarda gelitii için ham madde bakmndan sknt yaanmadn belirtti.

Silah sektöründe içilik pahal olduu için birçok firmann üretiminin az olduunu dile getiren Dalolu, Bizler bölgede de ilk defa ruhsat alarak yivsiz av tüfei imalat yaparak bir ilki gerçekletirdik. Ürünlerimizde iyi malzeme kullanarak bir ömür garantisini verebiliyoruz. imle gurur duyuyorum. Talepler her geçen gün artyor. çalan saymz artrmaya çalyoruz. Farkl projeler üzerinde çalyoruz. Yakn bir zamanda organize sanayi bölgesinde 10 bin metrekarelik bir alanda fabrika kurarak yivli silah üretimine balamay planlyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git