Bölgesel Kürt Yönetimi'nden bir heyet Bağdat'ta

IRAK Bölgesel Kürt Yönetimi'nden bir heyet, Kerkük'ün Kürt yönetimine bağlanması ve Kürt bölgesinde bağımsızlık referandum yapılması konularında görüşmelerde bulunmak üzere Bağdat'a gitti. Heyet, Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Irak Başbakanı Haydar Abedi ve Meclis Başkanı Selim Cuburi ile görüşecek.

Haberler 06.04.2017 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Bakanlk Divan Bakan Fuad Hüseyin, Mesut Barzaninin lideri olduu IKDP Politbüro Sekreteri Fazl Mirani ve Celal Talabaninin lideri olduu IKYB Politbüro üyesi Adnan Muftiden oluan bamszlk komitesi, bamszlk referandumu ve Kerkük konusunu görümek üzere Badata gitti.

BADAT GÖRÜMES

Irakn Bakentinde iki gün sürecek temaslarda Kürt heyeti, Irak Cumhurbakan Fuad Masum, Babakan Haydar Abadi, Meclis Bakan Selim Ciburi ve dier üst düzey yetkililerle bir araya gelecek. Görümelerde, Kürt yönetimi ile Badat arasndaki ilikiler, Kürt bölgesinde yaplmas beklenen bamszlk referandum ve sonuçlar ile Kerkükte Bölgesel Kürt Yönetimi bayrann göndere çekilmesinden sonra yaanan gelimelerin ele elanaca belirtildi.

Ziyaret ile ilgili konuan IKYB Politbüro üyesi Adnan Müfti, Erbil ve Badat arasnda yaanan sorunlar diyalog ve barçl yöntemlerle çözmek istediklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git