Bölgeye hayat geldi!

Hakkari'de güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarla terörden arındırılan dağ ve yaylalar, bölgeye gelen ziyaretçileri ağırlıyor.

Haberler 27.06.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkaride güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarla terörden temizlenen da ve yaylalar, yerli turistlerden ilgi görüyor.

Güvenlik güçlerinin PKKya yönelik baarl operasyonlar sonucu huzur ve güvenliin saland Hakkaride yllardr gidilemeyen bölgeler, artk ziyaretçileri arlyor.

Kentteki dalar ve dört mevsimin ayn anda yaand yaylalar, bölge halknn yan sra Türkiyenin farkl illerinden ziyaretçilerin ilgi oda oldu.

zmirden gelen, aralarnda doktor, mühendis ve emekli öretmenlerin de bulunduu 13 kiilik grup, Cilo Sradalar bölgesini gezdi.

Ardndan Spihane Yaylasna gelen grup, yaz aylarnda bölgede çadr kuran ve burada yaayan vatandalarla sohbet edip fotoraf çektirdi.

sviçre Alplerinde gezer gibiyiz

Grup sorumlusu Resmiye Dinlenmez, kültür turu kapsamnda geldikleri Hakkarinin corafyasndan çok etkilendiklerini söyledi.

Bölgenin kültürü ve tarihini örenerek vatandalarla sohbet ettiklerini belirten Dinlenmez, sviçre Alplerinde gezer gibiyiz. Alternatif turizm açsndan inanlmaz zengin bir bölge. Herkesin gelip buray daha yakndan tanmasn, görmesini istiyoruz. Huzur bulmak için çok uygun bir yer. Bugüne kadar buraya niye gelmediimizi sorguluyoruz. ifadelerini kulland.

Bölge inanlmaz zengin bir corafyaya sahip

ükran Laleolu da Hakkarinin dana, tana, buzuluna, suyuna, insanna, çiçeine, hayvanna hayran kaldklarn söyledi.

Bölgenin inanlmaz zengin bir corafyaya sahip olduunu belirten Laleolu, öyle devam etti:

nsanlarn gezmeye doyamayaca bir rota aslnda buras. l snrlarnn çok yaknnda Vanadokyann bulunmas, travertenlerin bulunmas, insanlarn artk eskiye oranla daha rahat çkp bu dalarn zirvelerine yaklaabilmesi, yaylalarn görebilmesi, bundan sonra herkesi cezbedecek diye düünüyorum. Hakkarinin gecikmeli de olsa turizmde hak ettii yeri bulacana inanyorum. Herkes güvenle buraya gelebilir.

Ana Sayfaya Git