Bomba bulan drone tasarladı

MUŞ'ta ortaokul öğrencisi 12 yaşındaki Mert Delibalta, terörün bölgeye verdiği zarardan etkilenerek toprağa gömülü patlayıcıların yerini tespit edebilen drone tasarladı.

Haberler 01.12.2017 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mutaki 2071 Melikah Ortaokulu örencisi Mert Delibalta, Bomba Bulan Casus Drone isimli proje çalmas balatt. Yaklak 4 ayda tamamlad proje ile Erciyes Üniversitesince 17-18 Mays tarihlerinde düzenlenen 2nci Uluslararas Eru Mekatron Robot Yarmasna katlan Mert Delibalta, birinci oldu. Delibalta, projenin amacnn topraa gömülen, menfez ve köprü altna yerletirilen patlayclar havadan tespit etmek olduunu söyledi. Mert Delibaltann babas Selçuk Delibalta, öyle dedi:

Mert yapm olduu projeyle ilgili katld nönü Üniversitesi Robocot yarmasnda üçüncü olmutu. Daha sonra Erciyes Üniversitesinde yaplan yarmada da birincilii elde etti. Türkiye Teknoloji Vakf Mütevelli Heyeti Bakan Selçuk Bayraktar, Merte sahip çkt ve önümüzdeki dönemde, Türkiye Teknoloji Vakfnda eitimine devam edecek.

29 EKMDE CUMHURBAKANININ DAVETLSYD

Yaam hikayeleriyle topluma örnek olanlar arasnda yer alarak Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann 29 Ekim Cumhuriyet Bayram kutlamalarna katlmann mutluluunu yaayan Mert Delibalta ise unlar söyledi:

Terör olaylarndan çok etkileniyordum. Haberlerde sürekli bomba patlatldn görüyor ve çok üzülüyordum. Ben de bunu önlemek için drone gelitirdim. Gelitirdiim drone bombalar buluyor. Cumhurbakanmzn daveti ile çok mutlu oldum. imdi buluumu daha da gelitirmeye çalyorum.

Ana Sayfaya Git