Bomba yüklü aracın davası

Malatya'da, patlayıcı yüklü otomobille yakalanan PKK/KCK kuryesi Ali Rıza Üzel'in de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 14 sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasında 7 sanığın farklı suçlarından dolayı dosyaları ayrıldı, yargılanan 7 sanıktan 4'ü, 12 yıl 6'şar ay ile 23 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Haberler 27.11.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Malatya-Elaz Karayolunda, geçen yl 1 Kasm günü oluturulan polis kontrol noktasnda Ali Rza Üzelin kulland otomobil, üphe üzerine durduruldu. Otomobilde yaplan aramada yakt deposuna gizlenmi 28 kilo 60 gram patlayc, 5 fünye ve 2 uzaktan kumanda ele geçirildi. Kapatlan BDPnin Diyarbakr Balar ilçesinde bakan yardmcl görevinde bulunduu ortaya çkan Üzel ile beraberindeki 3 kii gözaltna alnd. Geniletilen soruturma sonunda da Malatya, Diyarbakr, zmir, Manisa, Antalya, Elaz ve Mardinde e zamanl operasyon düzenlendi. Bu operasyonda da 10 üpheli yakaland.

Sorgularnn ardndan adliyeye sevk edilen üphelilerden Ali Rza Üzelin de aralarnda bulunduu 4 üpheli tutukland, 10 üpheli ise tutuksuz yarglanmak üzere serbest brakld. Malatya 5inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann karar durumasnda, tutuklu sanklar Ali Rza Üzel, Zeyyat Aaolu, Agit Murat Bark ve Abdurrahman Akyol mahkemede hazr bulunurken, tutuksuz yarglanan sanklar Mesut Demirok, Hamit Güzelgül ve Özcan Öden ise gelmedi. Kalan 7 sann farkl suçlar olduu için dosyalar ayrld. Kimlik kontrolünün ardndan mahkeme bakan, iddia makamnn talebini sordu. Cumhuriyet savcs ise esas hakkndaki mütalaasn tekrarlad. Son savunmalar sorulan sanklar iddialar kabul etmeyerek beraatlerini talep etti.

TUTUKLU SANIKLARA, 23 LE 12 YIL 6 AY ARASINDA CEZA VERLD

Sanklarn son savunmasnn ardndan kararn açklayan mahkeme heyeti, patlayc yüklü otomobilin sürücüsü Ali Rza Üzele terör örgütü üyelii ve tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmas veya el deitirmesi suçlarndan 23 yl, sank Zeyyat Aaoluna terör örgütüne silah salama suçundan 18 yl, sanklar Agit Murat Bark ve Abdurrahman Akyola ise terör örgütüne silah salama suçundan 12 yl 6ar ay hapis cezas vererek, tutukluluk hallerinin devamna karar verdi. Heyet, tutuksuz yarglanan sanklar Mesut Demirok, Hamit Güzelgül ve Özcan Ödenin beraatine karar verdi.

Ana Sayfaya Git