Bombacı kamerada

Mardin'in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit olduğu bombalı saldırıya karıştığı tespit edilen 2 militan yakalandı. Olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. ı Safitürk'ün odasına bombayı koyan PKK'lı güvenlik kamerasına yakalanmış.

Haberler 13.11.2016 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Derik ilçesinde Kaymakam Muhammet Fatih Safitürkün ehit olduu terör saldrsnda, patlaycnn hükümet kona içinden uzaktan kumanda ile infilak ettirildii ortaya çkt. Olayla ilgili gözaltna alnan ve aralarnda Kaymakamlk çalanlarnn da bulunduu 38 kiiden 13ü serbest braklrken, 25 kiinin sorgusu da sürüyor.

Derik Kaymakam Muhammet Fatih Safitürkün ehit olmas, 3 kiinin yaralanmasna neden olan el yapm patlaycyla düzenlenen PKK saldrsyla ilgili soruturma sürüyor. Patlama sonras soruturma balatan güvenlik güçleri tarafndan gözaltna alnan 38 kiiden 13ü emniyetteki sorgularnn ardndan serbest brakld.

YAZILER MÜDÜRÜ

Kaymakamlk Yaz leri Müdürü Tahsin Erda, Özel Kalem Müdürü Mehmet erif Mesutolu ve baz kaymakamlk çalanlarnn da aralarnda bulunduu 25 kiinin emniyetteki sorgular ise devam ediyor. Patlama sonras ehit olan Kaymakam Safitürk ve 2 kiiyi patlamann olduu odadan çkaran kaymakamlk çalannn da bilgisine bavurulduu örenilirken, gece yars bir kiinin daha gözaltna alnd örenildi.

EGALLER BELRLEND

Soruturmada, Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk kayyum toplants için Ankarada bulunduu srada patlaycnn makam odasna yerletirildii belirlendi. Kaymakamlk binasndaki güvenlik kameras görüntülerinin taranmas sonucu, patlaycy makam odasna yerletiren PKKl ekali belirlendi.

UZAKTAN KUMANDAYLA NFLAK ETTRLM

Güvenlik kaynaklar, teröristin bina içindeki balantlaryla ilgili balattklar geni kapsaml soruturmann devam ettiini belirtirken, teröristin kimlik tespiti ile yakalanmasna yönelik çalmalarn sürdüünü ifade ettiler.

SLAHLARIYLA YAKALANDILAR

Güvenlik güçleri dün gece aldklar istihbar bilgiler dorultusunda PKKnn da kadrosunda olduu tespit edilen 2 örgüt üyesine yönelik operasyon yapt. Operasyonda iki militan saklandklar evde silahlar ile birlikte yakaland.

SALDIRIYI DÜZENLEYEN PKKLILAR

Yakalanan teröristlerin Kaymakam Safitürkün saldrsn düzenleyenler olduu belirtildi. Olayla ilgili soruturma ve operasyonlar aralksz devam ediyor.

BURNUNDAN FTL FTL GETRLECEK

Babakan Yardmcs Kurtulmu, Derik Kaymakam Safitürkün ehit edilmesiyle ilgili olarak, Bu olayn içerisinde kim varsa, içeriden bir köstebek, ona yardm eden bakalar, onlara darda yardm eden bakalar, kim varsa hepsinin burnundan fitil fitil getirilecektir. dedi.

Ana Sayfaya Git