Borçlunun yakınına SMS atan avukata ceza

Kişisel Verileri Koruma Kurulunca, icra takibi kapsamında borçlunun yakınına telefonla kısa mesaj gönderen avukata 50 bin lira idari para cezası verildi.

Haberler 20.07.2019 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kiisel Verileri Koruma Kurulunca, icra takibi kapsamnda borçlunun yaknna SMS gönderen gönderen avukata idari para cezas verildi.

Kiisel Verileri Koruma Kurulunun internet sitesinde yer alan karara göre, Kurul bavuru üzerine yapt incelemede, icra takibini yapan avukat tarafndan ikayetçiye ait cep telefonuna, hakknda icra takibi bulunan yaknnn ad, soyad ve hizmet numarasnn yer ald ksa mesaj gönderildiini tespit etti.

BORçLUNUN YAKININA MESAJ

nceleme sonucunda, veri sorumlusu avukat tarafndan kiisel veri olan cep telefonu numaras bilgisinin SMS gönderilerek kullanlmasnn, kiisel veri ileme faaliyeti olduu ve bu durumun Kiisel Verilerin Korunmas Kanunundaki veri ileme artna dayanmad belirlendi. Bunun üzerine Kurul, Kiisel verilerin hukuka aykr olarak ilenmesini önlemek yükümlülüünü yerine getirmeyen veri sorumlusu avukat hakknda 50 bin lira idari para cezas uygulanmasn kararlatrd.

Kurul, kararnda, icra takibi gibi bir gerekçe de olsa Kiisel Verilerin Korunmas Kanununda belirtilen ileme artlarndan herhangi biri mevcut deilse, ilgili kii haricinde bakasna SMS gönderimi, telefonla arama, elektronik posta iletme gibi ilemlerin Kanuna aykrlk tad tespitine yer verdi.

Ana Sayfaya Git