Bordo Bereliler Metina'ya sızdı, savaş uçakları vurdu : 57 terörist öldürüldü

KUZEY Irak'taki Metina bölgesindeki PKK terör örgütüne ait hedeflere 13-14 Ocak'ta düzenlenen hava harekatlarında 57 terörist öldürülürken çok sayıda terörist de yaralandı.

Haberler 28.01.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Düzenlenen hava harekatlar öncesinde PKK hedeflerinin, Özel Kuvvetlerde görevli askerlerin (Bordo bereliler) Kuzey Iraka szarak tespit edip, koordinatlarn Türk Hava Kuvvetleri ile paylatktan sonra sava uçaklar tarafndan imha edildii örenildi.

BORDO BERELLER KUZEY IRAKA SIZDI

Bölgedeki kaynaklardan alnan bilgilere göre, düzenlenen hava harekatlar öncesi Bordo Bereliler Kuzey Iraktaki Metina bölgesine szd. Bordo Bereliler bölgede keif ve hedef belirleme çalmalarna balad. Hassas hedef tespit çalmalar sonrasnda bölgedeki PKKya ait hedefler belirlendi. Bölgede yaklak 3 gün kalan Bordo Bereliler, PKKl teröristler tarafndan karargah, silah mevzii ve barnma alan olarak kullanld yeralt sna, maara ve binalar tespit etti.

KOORDNATLAR TÜRK HAVA KUVVETLER LE PAYLAILDI

Bordo Bereliler tarafndan belirlenen PKK hedeflerinin koordinatlarn Türk Hava Kuvvetlerine verildi. Bordo Bereliler daha sonra PKKya ait hedeflerin bulunduu Metina bölgesinde çekildi. Türk Hava Kuvvetleri ise Bordo Bereliler tarafndan koordinatlar verilen PKK hedeflerini vurmak için 13 Ocak tarihinde harekete geçti. Türk sava uçaklar 13-14 Ocak tarihlerinde PKK hedeflerine hava harekatlar düzenledi.

TERÖRSTLERN KARARGAHI MHA EDLD

Bordo Bereliler tarafndan belirlenen PKKl teröristler tarafndan karargah, silah mevzii ve barnma alan olarak kullanld tespit edilen yeralt sna, maara ve binalar Türk sava uçaklar tarafndan imha edildi.

57 PKKLI ÖLDÜRÜLDÜ

Bölgede yaplan detayl hasar ve zayiat tespit çalmalar sonucunda 57 PKKl teröristin öldürüldüü ve çok sayda teröristin de yaraland tespit edildi.

Ana Sayfaya Git