Börü davasında müebbet istendi

Yasin Börü davasında 23 sanığın 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Haberler 11.02.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 6-7 Ekim 2014te Kobani (Ayn el-Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güne ve Hasan Gökguzun öldürülmesiyle ilgili 41 sann yargland davada, 23 sank hakknda 6ar kez arlatrlm müebbet hapis cezas talep edildi.

Ankara 2. Ar Ceza Mahkemesince görülen davada, esas hakkndaki mütalaasn mahkemeye sunan Cumhuriyet Savcs Abdurrahman Yalçn, sanklardan 23ü hakknda canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme ve devletin birliini ve ülke bütünlüü bozma suçlarndan 6ar kez arlatrlm müebbet hapis istedi, 15i için de beraat talebinde bulundu.

Yalçn, yarglamann, haklarnda yakalama karar bulunan 3 sann dosyalar ayrlarak devam etmesini istedi.

Arlatrlm müebbetle cezalandrlmas talep edilen sanklar unlar:

Uur Doanay, Abdurrahim Pamuk, Sedat çoban, Mecnun Akkoyun, Mehmet ah Yüce, Ümit Doanay, Remzi Özan, Ahmet Taylan, Hasan Uyank, Ali Karakurt, Erkan Balaban, Resul Savur, Ali Güler, Ahmet Tura, Mehmet çalar, Cevher Türk, Cihan Yldz, Rdvan Ba ve suça sürüklenen çocuklar Y. O, F.G, A.S, M.D. ile A.K.

Suça kartklarna dair yeterli delil olmad için haklarnda beraat karar verilmesi istenen sanklar ise öyle:

Hasan ve Hüseyin Okçu, Yldz Doanay, Ahmet Biçici, Mahsun Kurt, Hasan Aldemir, Burhan Dicle, Adem Kaçmaz, Ahmet Arif Yusufolu, Ahmet Tanrverdi, Abdulvahap ve Abdurrahman Turan, Ersin Adyaman ve suça sürüklenen çocuklar M.. ve F.K.

Ana Sayfaya Git