"Botan Vadisi çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras olacak"

Botan Vadisi'nin milli park ilan edilmesinin ardından basın mensupları ile incelemede bulunmak üzere Kalander Köyüne giden Siirt Milletvekili Osman Ören, "Burası çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras olacak." dedi.

Haberler 17.08.2019 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güzellii ve tarihi yönüyle dillere destan olan Botan Vadisi, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann onayyla Milli Park oluyor. Vali Ali Fuat Atik, beraberinde Siirt AK Parti Milletvekili Osman Ören, AK Parti l Bakan Fuat Özgür çalapkulu ve AK Parti Merkez lçe Bakan Ekrem Olaç ile birlikte Botan Vadisinde incelemelerde bulunarak, yaplacak çalmalar hakknda Doa Koruma ve Milli Parklar ube Müdürü Nevzat Amcalar ve teknik elemanlardan bilgi ald.

Botan Vadisinin milli park ilan edilmesinin ardndan bölgede istihdam salanacan ifade eden Siirt Milletvekili Osman Ören, buraya gelecek turistlerin bölgenin doal güzelliklerini tantma frsat yakalayacan söyledi.

Ören, Buras çocuklarmza brakabileceimiz en güzel miras olacak. Siirtte çok verimli tarm alanlar var ve Allaha ükürler olsun çok güzel bir ilerleme var. Bunun yannda Siirtte hayvanclk alannda da hatr saylr çok iyi bir gelime saladk. Bir de turizm sektörü var. nallah bu milli park projesi ile turizm sektöründe, hem istihdama yönelik hem de bu bölgenin doal ve tarihi güzelliklerini tüm dünyaya tantmak sureti ile buraya turizmi çekeceiz. ifadelerini kulland.

Tillo ve Eruh ilçeleri snrlarnda bulunan Botan Vadisinin milli park olmasna ilikin bir açklama yapan Vali Atik, Siirtin turizm potansiyelinin gelimesine çok ciddi katk salayacan kaydetti.

Botan Vadisinin milli park ilan edilmesiyle kentin doa ve inanç turizminin canlanacan ifade eden Atik, Botan Vadisi Milli Park, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan tarafndan onaylanarak yürürlüü girmitir. Ülkemize ve ilimize hayrl olsun. Botan Vadisi Milli Parknn, Siirtin turizm potansiyeline ve gelimesine çok ciddi katk salayacana inanyoruz. dedi.

Botan Vadisinin milli park ilan edilmesi için birçok kez giriimlerde bulunduunu ve çok çaba sarf ettiini aktaran Doa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Nevzat Amcalar, Botan Vadisinin milli park ilan edilmesinden dolay çok mutlu olduunu ve bunun Siirte çok büyük bir katk salayacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git