Botan vadisi muhteşem!

Siirt'te yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında ziyarete kapatılan tarihi ve turistik mekanlardan Botan Vadisi'nde sessizlik hakim Vadi, ilkbahar manzarasıyla görsel şölen sunuyor

Haberler 28.04.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda ziyarete kapatlan tarihi ve turistik mekanlardan Botan Vadisinde bugünlerde sessizlik hakim.

Türkülere konu olan ve geçen yl milli park ilan edilen vadi, doann binbir rengini barndran ve kartpostallk görüntüsüyle yln her mevsiminde göz kamatryor.

Ilsu Baraj Gölü havzasnda kalan Botan çaynda suyun yükselmesiyle daha da ilgi çeken vadi, yaklak 350 metre yükseklikteki tepede yer alan Rasl Hacardan (Deliklita) bakla görenleri hayran brakyor.

Vadinin en güzel bölgelerinden olan ve doa tutkunlarnn bahardaki vazgeçilmez adresi olan Rasl Hacar, Kovid-19 tedbirleri kapsamnda ziyarete kapatlarak sessizlie büründü.

l Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, AA muhabirine yapt açklamada, Botan Vadisinin Türkiyenin ziyaret edilen gözde yerlerinden biri olduunu söyledi.

Vadinin geçen yl Botan Vadisi Milli Park adyla milli parklar arasndaki yerini aldn anmsatan Uslu, Türkiyenin 4. büyük baraj olan Ilsu Barajnn tamamen dolmasyla buralarda çok güzel bir gölet havzas oluacak. Bu havzada doa sporlar, yamaç paraütü gibi etkinliklere ivme kazanacak. dedi.

Vadinin en güzel izlendii yerlerin banda olan Rasl Hacarn salgn nedeniyle ziyarete kapal bulunduunu aktaran Uslu, salgnn sona ermesiyle buralarn yeniden ziyaretçi arlayacan kaydetti.

BOTAN VADS, KEFEDLMEY BEKLEYEN DÜNYADA NADR YERLER ARASINDA

Müzik öretmeni Mehmet Zakir Alp de Botan çay ve Vadisinin türkülere konu olan esiz bir yer olduunu anlatt.

Baraj suyunun yükselmesiyle vadide müthi bir manzara olutuuna deinen Alp, Koronavirüs salgnnn olduu bir dönemdeyiz. nallah ülkemiz bu salgn atlatmasyla buralar daha da deerlendirilecek çünkü Botan Vadisi, kefedilmeyi bekleyen dünyada nadir yerler arasndadr. lkbahar, Siirtin en güzel mevsimidir. Her taraf yemyeil. Bu güzellikleri tantmak istiyoruz. Önümüzdeki zamanlarda salgndan sonra buralarda turizmin canlanmasn bekliyoruz. Buralar görmeye deer yerlerdir. Sizi en yakn zamanda milli park olan Botan Vadisine bekliyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git