Boydak ailesinden 3 kişi, adli kontrol şartıyla serbest kaldı

KAYSERİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 2 gün önce gözaltına alınan ve nöbetçi mahkemeye çıkarılan Sema, Ayşe ve Merve Boydak, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberler 19.02.2018 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayseri Cumhuriyet Basavclnca yürütülen FETÖ/PDY soruturmas kapsamnda, 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) tarafndan mallarna el konulan Boydak ailesinden 9 kii hakknda yakalama karar çkarld. Kayseri, stanbul ve Ankarada, 2 gün önce düzenlenen operasyonla 7 kii gözaltna alnd. Terörle Mücadele ube Müdürlüünde (TEM) sorgulanan üphelilerden Sema, Aye ve Merve Boydak, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimlii tarafndan adli kontrol artyla serbest brakld. üphelilerden Sami, brahim, Yusuf ile Mehmet Emin Boydakn ise ifade ilemlerine devam edildii, sorgularnn ardndan adliyeye çkarlaca belirtildi.

Mali Suçlar Aratrma Kurulu Bakanlnca (MASAK), üphelilerin 17- 25 Aralk sürecinde, örgüt lideri Fetullah Gülenin çarsyla Asya Katlm Bankasnn likiditesini iyiletirmek amacyla para yatrdnn ya da hesap açtrdnn belirlendii öne sürüldü.

BOYDAK ALESNDEN 4 K TUTUKLU

Öte yandan kayyum heyeti tarafndan yönetilen stikbal, Bellona, Mondi gibi mobilya markalarnn yer ald Boyteks, Boydak Enerji gibi irketleri bünyesinde bulunduran Boydak Holdingin Yönetim Kurulu eski Bakan Hac Boydak, CEOsu Memduh Boydak yönetim kurulu eski üyesi ükrü Boydak ile ei Aliye Boydak, soruturma kapsamnda tutuklu yarglanyor.

Ana Sayfaya Git