Bozkırın ortasındaki "sahil" canlandırılıyor

Güneydoğu bozkırının ortasındaki Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kenti görünümüne sahip Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde İçişleri Bakanlığınca belediyeye yapılan görevlendirmenin ardından sahil yenileme ve genişletme çalışması yürütülüyor.

Haberler 01.05.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca 4 ay önce görevden alnan belediye bakannn yerine KHK kapsamnda vekaleten görevlendirilen Halfeti Kaymakam eref Albayrak, tarihi ta evleri ve doal güzellikleriyle Güneydounun sakl cenneti olarak nitelendirilen ilçenin bacasz sanayisini harekete geçirmek için çaba gösteriyor.

Belediyece balatlan sahil yenileme ve geniletme çalmasyla turistlerin ilçede daha fazla vakit geçirerek ilçe ekonomisine katk salamas hedefleniyor.

- Sahil düzenlemesi 1 kilometreye skm

Albayrak, Halfetinin bölgedeki en önemli turizm merkezlerinden olduunu ancak daha önce turizm adna çalma yaplmadn söyledi.

lçeyi her yl binlerce turistin ziyaret ettiini belirten Albayrak, öyle devam etti:

Eski Halfetide yaklak bir kilometrelik sahile sahibiz. Bu sahil düzenlemesi 1 kilometreye skm durumda. Eski Halfetiye yakn çekem köyümüz bulunuyor. Yaklak 2,5 kilometre uzaklktaki köye kadar sahil düzenlemesi yapmay planlyoruz. Buray tamamladmz zaman yaklak 4 kilometrelik bir sahile sahip olacaz. Bu düzenlemeyle Eski Halfetide bir kilometreye skan turizmi rahatlatm olacaz.

- Halfeti ilk defa çalma ve hizmet gördü

Turizm iletmecilerden brahim Karaman da ilçede daha önce bir çalma yaplmadn ifade ederek duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Düzenlemeyle sahilin çok güzel bir görünüme kavuacan aktaran Karaman, Kaymakam bey, görevlendirme ile atandktan sonra Halfeti ilk defa böyle bir çalma ve hizmet gördü. çalmalar u anda çok güzel gidiyor, inallah hep böyle devam eder. dedi.

çalmann iletmelerin yan sra ilçe halk ve turizme büyük katk salayacana iaret eden Kahraman, yaplacak hizmetler sayesinde daha fazla turistin ilçeyi gezmeye geleceine inandn vurgulad.

- Daha hijyenik, güzel bir ortam oluacak

letmecilerden Ali Klç ise 17 yl önce turizme açlan ilçenin Güneydounun incisi veya sakl kenti olarak nam saldna dikkati çekti.

lçede bugüne kadar belediyecilik hizmetlerinin geciktiini söyleyen Klç, unlar kaydetti:

Sahil yenileme ve güzelletirme çalmas daha önce yaplmas gereken bir hizmetti. imdiki sahil projeleri yaplandrmada tabii ki güzel. Yani çöp ynndan her eyden arndrlacak güzel bir yer olacak buras. Gelen insanlar için daha hijyenik ve daha güzel ortam oluacak. lçemiz gelecek vadeden bir yer haline gelecek.

Ana Sayfaya Git