"Bozulmamış bozkır alanları Şanlıurfa'da"

Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan: "Ülkemizde, günümüze ulaşan ve en bozulmamış bozkır alanları Şanlıurfa'da bulunmaktadır. Bu da bizim için önemli bir kaynak"

Haberler 17.07.2018 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Doa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü srafil Erdoan, Türkiyedeki bozulmam bozkr alanlarnn anlurfada bulunduunu belirterek, bunun da önemli bir kaynak olduunu belirtti.

Tarm ve Orman Bakanl öncülüünde, Küresel çevre Fonunun (GEF) finansmanyla, Birlemi Milletler Gda ve Tarm Örgütü (FAO) tarafndan, Türkiyenin Bozkr Ekosistemlerinin Korunmas ve Sürdürülebilir Yönetimi projesi kapsamnda, anlurfadaki bir otelde çaltay düzenlendi.

srafil Erdoan, burada AA muhabirine yapt açklamada, Türkiyedeki bozkr alanlarnn koruma altna alnacan söyledi.

Projedeki inceleme merkezinin, anlurfa olduunu belirten Erdoan, Ülkemizde, günümüze ulaan ve en bozulmam bozkr alanlar anlurfada bulunmaktadr. Bu da bizim için önemli bir kaynak. anlurfada Karacada bölgesinde, Tek Tek Dalar ve Kzlkuyu bölgesinde bozulmam bozkrlarmz var. dedi.

Bozulmam bozkr alanlar

Erdoan, bakanlklarnn talebi üzerine projenin anlurfada balatldn, geçen yl hayata geçirilen proje kapsamnda, alannda uzman kiilerin anlurfadaki bozkr alanlarnda inceleme yaptn kaydetti.

çaltayda, bozkr alanlarnda yaayan insanlara projenin nasl anlatlaca konusunda fikir alveriinde bulunduklarn belirten Erdoan, öyle konutu:

Bozkr alanlarnda yaayan insanlara projeyi nasl anlatacamz, oradaki derdimiz nedir, hangi iletiim yollarn kullanacamz belirleyeceiz. çaltayda akademisyenler, alanda inceleme yapan uzmanlarmz ve bakanlmzn hem orman hem de tarm ayandan uzmanlarmz da var. Yine bölgede yaayan insanlarn bilgilerine bavurulmas için muhtarlarmz da bulunuyor. u an alandaki çalmalarmz da devam ediyor. Projemiz bir aamaya geldi ama önümüzde daha 3 yl var. Bu 3 yl içinde bilgilendirme ve deerlendirme toplantlarmz devam edecek.

Ana Sayfaya Git