Bravo sizlere!

Diyarbakır’da proje çerçevesinde Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri, ihtiyaç sahibi ailelerin evini elden geçiriyor

Haberler 05.04.2022 - 01:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl Mesleki Teknik Eitim Genel Müdürlüünün balatt Meslek Lisesi Örencileri Ailelerimizle Buluuyor projesiyle Diyarbakrda ailelere destek verildi. Proje çerçevesinde örenciler, evini sil batan yeniledikleri bir aileye ziyarette bulundu.

Diyarbakr Vali Gökhan Aydner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öretmenleri, hayata geçirilen projeyle birlikte ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki mobilya, elektrik, su tesisat arzas, boya gibi küçük bakm ve onarm ilerini yaparken örenciler de okulun kimya üretim atölyesinde yaptklar temizlik malzemelerini evlerini yeniledikleri ihtiyaç sahibi ailelere datt.

Diyarbakr l Milli Eitim Müdür Yardmcs Ali Akba, Kayapnar lçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak, Kayapnar lçe Milli Eitim ube Müdürü Mehmet Sami Gürkan, Vali Gökhan Aydner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sezai Güçmen, Müdür Yardmcs smail Hakk Dalgn, öretmen ve örenciler, proje çerçevesinde evlerini yeniledikleri bir ailenin evini ziyaret etti.

ÖRENCLERMZN GÖZLERNDEK MUTLULUU GÖREBLYORDUK

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan öncülüünde mesleki eitim seferberlii balatldn aktaran Akba, Milli Eitim Bakanlnn en çok önem verdii alanlardan biri mesleki eitim örencilerinin böyle güzel bir projede olmas kendilerini mutlu ettiini ifade etti. Akba, çeride örencilerimizin yaptklar çalmann sonucunu görmeleri, gözlerindeki mutluluu görebiliyorduk. birlii içerisinde okulda örendiklerini bir arkadalarnn evinde hassas bir ekilde uyguladklarn gördük. Gayet olumlu bir proje ve okulumuzda devam ediyor. Baka okullarda da bu tür projeler bulunmaktadr dedi.

Okul müdürü Sezai Güçmen, yanlarnda götürdükleri çeitli hediyeleri aileye teslim ederek, okul olarak her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yannda olacaklarn söyledi.

Evi sil batan yenilenen Seval Ergin, herkesin usta gibi çok güzel çaltn dile getirdi. Örencilerin geleceklerini çok güzel olarak gördüünü belirten Ergin, emeklerden dolay herkese teekkür ettiini kaydetti.

Arkadalar ile birlikte projede yer alan 11. snf örencisi Derya Ergin ise arkadalarna, l Milli Eitim Müdürlüüne, okul müdürü ile öretmenlerine teekkür etti. Elektrik bölümü örencisi Enes Yldz da arkadalarnn evlerinde yaptklar çalmalardan çok mutlu olduklarn ve daima arkadalaryla birlikte yanlarnda olacaklarn aktard.

Öte yandan, projede 20 öretmen ile 30 örenci görev alrken, proje çerçevesinde okulda okuyan örencilerin kendi mahallelerinde ve yakn çevrelerinde tespit ettikleri birden fazla ihtiyaç sahibi kiinin evini sil batan yeniledii örenildi.

Ana Sayfaya Git