Bu akşam Kadir Gecesi

İslam dininde bin aydan daha hayırlı kabul edilen Kadir Gecesi, ramazanın 27'inci gecesi olan bugün idrak edilecek.

Haberler 10.06.2018 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

slam dininde Kuran- Kerimin indirilmeye baland Kadir Gecesi, sema kaplarnn açld, dua ve tövbelerin kabul edildii kutlu gece olarak kabul edilirken, Kuran- Kerimde ad geçen tek gece olarak yer alyor.

Kadir Gecesi bugün idrak edilecek

Kuran- Kerimde Kadir suresinde bu gece öyle anlatlyor: üphesiz, biz onu (Kuran) Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesinin ne olduunu sen ne bileceksin. Kadir Gecesi bin aydan daha hayrldr. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü i için iner de iner. O gece, tan yerinin aarmasna kadar bir esenliktir.

- Camilerde etkinlikler düzenlenecek

Diyanet leri Bakanl Din Hizmetleri Genel Müdürlüü, Kadir Gecesi dolaysyla çeitli etkinlikler düzenleyecek.

Kadin gecesine vatandalar ne diyor

Ramazan aynn içerisinde bulunan ve bin aydan daha hayrl olan Kadir Gecesini akam camilerde ihya edeceklerini belirten Vatandalarr, bu gecenin slam ümmetin huzuruna vesile olmasn da temenni etti.

çokça Kuran okuyup dua etmeliyiz

Kadir gecesinin tüm Müslümanlara hayrlar getirmesini temenni eden Zekeriya Güler, On bir ayn sultan olan Ramazann içerisinde bin aydan daha hayrl olan Kadir Gecesini aradmz günlerdeyiz. Allah (cella celaluhu) bin aydan daha hayrldr diyor. Bu da yaklak 83 yllk bir ömre tekabül ediyor. Kurann nazil olduu bu gecede ibadet etmeli, çokça Kuran okuyup dua etmeliyiz. Kadir Gecesi, ülkemize, bölgemize, ilime hayrlar getirmesini ve slam corafyasndaki akan kann durmasna vesile olmasn niyaz ediyorum. dedi.

Mübarek gecenin tüm slam lemine hayrlar getirmesi temennisinde bulunan Edip Erkar, Rabbimizden birlik beraberlik içerisinde bu gecenin idrak edilmesini milletimize, memleketimize, yurdumuza, yuvamza huzur ve bar içerisinde nice Kadir gecelerini ihsan etmesini, salk, shhat ve afiyet vermesini niyaz ediyorum. diye konutu.

Sahura kadar ibadet ediyoruz

Kadir gecesi hakknda duygularn dile getiren Rdvan Karaolu ise unlar söyledi: Kadir gecesi, slam lemine hayrl ve uurlu olsun. Kadir gecesini genellikle Ulu Camide geçiriyoruz. Yats namazndan sonra dualarmz balyor; Tesbih namaz, teravih namaz, Kuran- Kerim tilaveti, Mardinde sahura kadar Allaha ibadet ediyoruz, dualar ediyoruz. Tüm Müslümanlarn Kadir gecesini tebrik ediyorum.

Kadir Gecesinin bin aydan daha hayrl olduunu hatrlatan Levent Ecevit ise bu geceyi en iyi ekilde idrak edeceklerini söyledi. Ecevit, Kadir gecesi, tüm slam lemine hayrl olsun. Ben çocuklarmla birlikte camiye gideceim, Kuran okuyup dua edeceiz. Namaz klacaz inallah. dedi.

Akan kann durmas için çokça dua etmeliyiz

Bin aydan hayrl olan Kadir Gecesinin akan Müslümanlarn kannn durmasna vesile olmasn dileyen Beir Güne ise unlar söyledi:

Bir Kadir Gecesine daha ulamann mutluluunu, sevincini yayoruz. Rabbim, tüm Müslümanlara bu geceyi idrak etmeyi nasip etsin. Bin aydan daha hayrl olan Kadir Gecesinin slam lemine hayrlar getirmesini temenni ediyorum. Özellikle Filistinde ve dier mazlum corafyalarda akan kann durmasna vesile olmasn dilerken, akan kann durmas için çokça dua etmemiz gerekiyor. Herkesten dua bekliyoruz.

Sabaha kadar ibadet edeceiz

Kadir gecemiz hayrl ve uurlu olsun. diyen Hac Beir Bac, Orucumuzu tutuyoruz, Ramazan aymz yava yava gidiyor. Akam camiye gidileceiz, namaz klnacaz, ellerimizi açp dua edeceiz. Sabaha kadar Allahn izniyle kalp ibadet edeceiz. Kadir gecemiz hayrl uurlu olsun. dedi.

Ana Sayfaya Git