Bu Akşam Miraç Kandili

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Sadece İslam dünyasının değil, bütün bir insanlığın yücelmesine ve yükselmesine engel teşkil eden problemler ancak miraç değerleriyle aşılacaktır." ifadesini kullandı.

Haberler 23.04.2017 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görmez, bugün idrak edilecek Miraç Kandili dolaysyla yaymlad mesajnda, pazar gününü pazartesiye balayan gece, ilahi lütuf ve bereketler barndran, hikmet ve mutularla gelen Miraç Kandilinin idrak edileceini anmsatt.

Kandilin yüreklerdeki iman ve topraklardaki eman güçlendiren, millet, ümmet ve insanlk alemi için hayra, huzura, bara vesile olan bir gece olmasn Cenab Hakktan niyaz ettiini belirten Prof. Dr. Görmez, bütün müminlerin Miraç Kandilini tebrik etti.

Miracn, hüzün ve elem dolu günlerden geçmekte olan Hazreti Muhammedin, Rabbi tarafndan teselli edildii ve huzura kabul buyrulduu gece olduunu ifade eden Görmez, u bilgileri verdi:

Miraç, Sevgili Peygamberimizin Allahn izni ve keremiyle önce Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksaya, oradan da sonsuz kudretin ayetlerini müahede etmek üzere semaya yükseltildii yolculuktur. Miraç, Mekke ile Kudüs arasndaki mukaddes ba korumann, Rabbimizden gelen davete icabet ederek her admda Ona yaklamann addr. Miraç, yücelme, maddeden uzaklaarak manaya erime, süfli olandan vazgeçip ulvi olana yönelme çabasdr. Asrlar önce gerçekleen bu mucizenin her bir Müslüman için deeri ve anlam büyüktür. nsanln hürmeti, merhameti, muhabbeti unuttuu, emaneti zayi ettii, benliini ve kimliini kaybettii, menfaat ve adavet girdaplarnda boulduu günümüzde miracn derin anlam bir daha hatrlanmaldr. Aln secdeye her dediinde mirac yaayan mümin, bu kutlu yolculuun mesajna aina olmal, miraç bilincini kuanmal, hayatnn bütün katmanlarnda manevi inkiafn yollarn aramaldr.

- Mümin miraçsz, miraç Mescid-i Aksasz olmaz

Mehmet Görmez, müminlerin, yücelmenin yegane yolunun Allaha kul olmaktan geçtiini, mal, mülk, makam, mevki uruna inancn ve erdemlerini feda ederse vuslata eremeyeceinin farknda olmas gerektiine dikkati çekerek, Zira hem Cenab Hakkn katnda hem de toplum nezdinde kadri yüce bir insan olmak, sddk olmakla, özü sözü bir, güvenilir, mütevaz, fedakar ve samimi bir mümin olarak yaamakla mümkündür. ifadelerini kulland.

Miraç ile geçmite göklere uzanan yolculuun bugün insanlarn iç dünyasna doru devam etmekte olduunu belirten Görmez, Peygamberimizin kadem-i erifinde Mekkeyi Kudüse balayan yol, bugün hepimizin gönlünde bu iki harem beldeyi buluturmaktadr. Hazreti brahimin Kabeyi ina ederken tevhid, birlik, kardelik, kulluk için yapt çar, bugün Mescid-i Aksa için ümmet, özgürlük, dirili, dayanma uuruna dönümelidir. Unutulmamaldr ki mümin miraçsz, miraç Mescid-i Aksasz olmaz. deerlendirmesinde bulundu.

Savan ve zulmün kol gezdii slam corafyasnda güvenin, huzurun, emniyet ve hürriyetin yeniden hakim olmasnn, Müslümanlarn miraç deerlerini benimsemesiyle mümkün olacan vurgulayan Prof. Dr. Görmez, unlar kaydetti:

Sadece slam dünyasnn deil, bütün bir insanln yücelmesine ve yükselmesine engel tekil eden problemler ancak miraç deerleriyle alacaktr. nsanlk, ahlakna, hukukuna, sorumluluuna ksacas insanlna sahip çktnda yeryüzünün erefli halifesi olacaktr. Bu duygu ve düüncelerle, aziz milletimizin, gönül corafyamzn, yurt dndaki vatandalarmzn, alem-i slamn Miraç Kandilini bir kez daha tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin paslanan ruhlara cila, zehirlenen zihinlere deva, parçalanan yüreklere ifa olmasn yücelerin yücesi Rabbimizden niyaz ediyorum.

Ana Sayfaya Git