Bu akşam regaip kandılı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Unutulmamalıdır ki gem vuramadığı arzular, dizginleyemediği istekler, frenleyemediği tutkular, söz geçiremediği şehvet, heva ve hevesler, terbiye edemediği nefis, Rabbine yöneltemediği rağbet ve regaib, insanoğlunun en büyük sorunudur."

Haberler 30.03.2017 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Görmez, üç aylar ve Regaib Kandili dolaysyla yaymlad mesajna, Rahman ve Rahim olan Allahn adyla ifadesiyle balad.

Görmez, slam aleminin 30 Mart 2017 Perembe gününü cumaya balayan gece, rahmet, bereket ve mafiret iklimi mübarek üç aylarn baladnn habercisi Regaib Kandilini bir kez daha idrak etmenin huzur ve mutluluunu yaayacan belirtti.

Arzu, istek, emel ve tutku gibi anlamlara gelen rabet kelimesinin çoulu olan regaibin, gelecee ve istikbale yönelik arzu ve istekleri, emel ve tutkular gözden geçirme imkan verdiini ve rabetlerin yalnzca Rabbe yönelik olmas gerektiini aktaran Görmez, öyle devam etti:

SLAM ALEM KENDN SORGULAMALI

Unutulmamaldr ki gem vuramad arzular, dizginleyemedii istekler, frenleyemedii tutkular, söz geçiremedii ehvet, heva ve hevesler, terbiye edemedii nefis, Rabbine yöneltemedii rabet ve regaib, insanolunun en büyük sorunudur. Bugün de hem yerel hem de küresel ölçekte tüm insanl çepeçevre kuatan sorunlarn temelinde bunlar yatmaktadr. Bu gece kalbimizi her türlü kin, nefret ve intikam duygularndan arndralm ki gönlümüz huzura ersin. Yüreklerimizi iman, ilim, hikmet ve hakikat nuruyla aydnlatalm ki kalplerimiz feraha kavusun. manmz sahih, amelimiz salih olsun ki kurtulua erelim. Ahdimizi yenileyelim ki misakmz kuvvetlendirmi, Allaha verdiimiz sözü tutmu olalm. Onun lütfuyla karde olalm ki Rabbimiz bizden honut ve raz olsun. Rabetimiz bakaca hiçbir eye deil, sadece Ona olsun ki her gecemiz Regaib olsun. Bu gece, hep birlikte Sevgili Peygamberimizin duasn, Allahm, ülkemizde ve dünyada yaayan bütün Müslüman kardelerimiz için recep ve aban ayn mübarek kl ve Ramazan ayna bereketle, huzurla ve sükunla kavumay bizlere nasip eyle eklinde yapalm ki slam dünyas olarak felaha erelim.

Tüm slam aleminin mübarek üç aylarn ve Regaib Kandilini tebrik eden Görmez, unlar kaydetti:

Üç aylarn geliiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuturan rahmet, mafiret ve bereket ikliminin, ülkemizden balayarak dalga dalga tüm insanl kuatmasn, hidayet, bar ve huzuruna vesile olmasn, bu mübarek gün, gece ve aylarda yapacamz ibadet, dua ve yakarlarn kabul olmasn Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Ana Sayfaya Git