BU GECE KADİR GECESİ!

"Bin aydan daha hayırlı" Kadir Gecesi bu gece idrak edilecek Kovid-19 tedbirleri kapsamında camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlerin kısıtlanması nedeniyle Kadir Gecesi, evlerde ibadet ve dua edilerek geçirilecek

Haberler 08.05.2021 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramazan- erifin son 10 günü içeren ancak 27. gecesine denk geldii rivayet edilen ve Kuran- Kerimde Bin aydan daha hayrl olduu bildirilen Kadir Gecesi bugün idrak edilecek.

slamda, Kuran- Kerimin indirilmeye baland Kadir Gecesi, Sema kaplarnn açld, dua ve tövbelerin kabul edildii kutlu gece olarak kabul ediliyor. Ayrca Kuran- Kerimde ad geçen tek gece olarak yer alyor.

Kuran- Kerimde Kadir Suresinde bu gece öyle anlatlyor: üphesiz, biz onu (Kuran) Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesinin ne olduunu sen ne bileceksin. Kadir Gecesi bin aydan daha hayrldr. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü i için iner de iner. O gece, tan yerinin aarmasna kadar bir esenliktir.

Kovid-19 tedbirleri kapsamnda camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlerin kstlanmas nedeniyle Kadir Gecesi, evlerde ibadet ve duayla idrak edilecek.

KURANIN ÖNEMN DÜÜNÜP KAVRAMALI

Prof. Dr. Ejder Okumu, Kadir Gecesinin slam ve Müslümanlar için çok önemli olduunu söyledi. Kuran- Kerimde Kadir Gecesinin Bin aydan daha hayrl eklinde tanmlandn anmsatan Okumu, öyle devam etti:

Kadir Gecesinde melekler ve Cebrailin Allahn izniyle her i için inecekleri ve tan yerinin aarmasna kadar o gecenin esenlik, bar ve selamet içinde kalaca belirtilir. Demek ki bu gece oldukça önemlidir. Kadir Gecesinin önemi, Kuran- Kerimin ramazanda, o gecede nazil olmaya balamasyla ilgilidir. Kadir Gecesinin önemi, insanln ve bahusus Müslümanlarn insanlk için hidayet kitab olan Kuran ile tanmalar ve muhatap olmaya balamalarndan gelmektedir.

Kadir Gecesinin Müslümanlar için büyük frsat olduunu belirten Okumu, Bu gece, Allaha yakarmak, kendini muhasebeye çekmek, Kuran ile yeniden tanmak ve muhatap olmak suretiyle deerlendirilmelidir. Müslümanlar bu gece, bir kez daha Kurann önemini düünüp kavramal ve onu okuyup anlamaya çalmann kurtuluu için gerekli olduunu idrak etmelidir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git