Bu geceyi fırsat bilelim!

Kadir Gecesi’nin önemine değinen Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Müslümanlara, bu mübarek geceyi ailesiyle birlikte ibadetle geçirip, İslam âlemi için dua etme tavsiyesinde bulundu.

Haberler 19.05.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

On bir ayn sultan Ramazan- erifin 27nci gecesine denk gelen ve Kuran- Kerimin indirildii gece olarak bilinen Kadir Gecesi hakknda konuan Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, önemli tavsiyelerde bulundu.

Kadir Gecesinin bin geceden daha hayrl olduunu belirten Karabayr, Rahmeti olan Rabbimiz kullarna merhameti gerei kutsal gün ve geceler ikram etmi. Kullar kendisine döndüünde onlar rahmetle karlayacak, affedecek ve ikramna boacak günler ve zamanlar nasip eylemi. Ramazan ayn müahede ettik ve Ramazan ay içerisinde de Kuran- Kerimde sabit olan ve hakknda bir sürenin inmi olduu geceyi de yarn akam idrak edeceiz. Kadir süresindeki ayette bin geceden daha hayrl olduu söyleniyor. Buda Rabbimizin rahmeti gereidir. Bu gecen önemli olduu özellii ise, Kuran- Kerimin nazil olmasdr. dedi.

BU GECEY BR FIRSAT BLP, BADETLERLE GEçRMEMZ GEREKYOR

Bu geceyi bir frsat bilip, ibadetlerle geçirmemiz gerekiyor. diyen Karabayr, unlar söyledi:

Ramazan aynda zekatmzla oruçlarmzla sadakalarmz ve dualarmzla Rabbimizin rzasn aradk ve istedik. Bu gecede bütün duygularmzla birlikte Rabbimize teveccüh ediyor, nallah Kuran- Kerimin daha iyi anlalabilmesi için güzel bir sosyal adaletin saland, insanlarn birbirine güvendii ve karde olduu, huzurun hkim olduu, iyiliin iar edilmi olduu bir toplum oluturmak için Kuran- Kerimin düsturlarna ne kadar sahip olduumuza icabet eder. slamn bize gösterdii ahlaknn gerei çevremizdeki muhtaç insanlarn, garip insanlarn gönüllerinden ve yüreklerinden tutulmasn bekleyen insanlarmzn da yüreklerinden ellerinden tutmamz icap ediyor.

Her gecenin Kadir Gecesi gibi deerlendirilmesi gerektiinin altn çizen Karabayr, Kuran- Kerimi sadece lafzen okumak, onu sadece bir sevap makinas gibi görmek, sadece ölülere okumann doru olmadn ifade etti.

Karabayr, Kuran- Kerim, diriler için nazil olmutur. Hayatmza tatbik ettiimiz kadar onun kymetini daha iyi anlamaya çalacaz. Kald ki ona uyunca da hayatmzn çok huzurlu olacan düüneceiz. Kadir Gecesi, ksaca kadir bilmek demektir. Rabbimizin, Peygamberimizin ve Kuran- Kerimin kadrini bilelim. Allahn bize bahettii bütün milli ve manevi deerlerin deerini bilelim. Her geceyi Kadir Gecesi bilmek uuruyla Rabbimize kullukta devam edelim. eklinde konutu.

CAMDEYM GB KURAN-I KERM OKUYALIM, NAMAZLARIMIZI KILALIM

Kadir Gecesinde yaplmas gerekenlerle ilgili Karabayr, u tavsiyelerde bulundu:

nallah Kadir Gecesinde yapacamz dualarn hürmetine bu salgn hastala kar bütün insanl ve memleketimizi kurtarr. Bu yl biraz mahcup ve mahsup olduk. Teravih namazlarmz camilerde klamadk. Buradan derler alnmas gerekiyor ve bu da bizim için bir nimettir. nallah salgndan sonra camilerimizi iyi anlamamz ve doldurmamz icap ediyor. Kadir Gecesinin hürmetine camilerin kymetini de bilmi olduk ama dier taraftan da evlerimizi cami yapm olduk, bu da bir ikramd. Kadir Gecesinde yine evimizdeyiz ve Kadir Gecesini bu yl evimizde ailemizle birlikte karlayacaz. Bu duruma üzülmeye gerek yok bu da bir nimettir. nallah evlerimizden göklere uzanacak olan niyazlar, dualar, bizi tekrar eski huzurlu günlerimize döndürecektir. Kadir Gecesini evimizde dualarla, Kuran- Kerim okuyarak, namazlarmz klarak sanki camideymi gibi ibadetlerimize devam edelim. Bu vesileyle bütün slam aleminin kadir gecesini tebrik ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git