Bu haberleri özlemiştik

Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi, Antalya'da düzenlenen yarışmada Türkiye Şampiyonu olmanın gururunu yaşıyor.

Haberler 08.12.2016 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir Halk Eitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunlar ekibi, Türkiye Halk Oyunlar Federasyonu tarafndan 2-3 Aralkta Antalyann Kepez ilçesinde düzenlenen, Türkiyeden 16 halk oyunu ekibinin katld, Büyükler Geleneksel Düzenlemesiz Dal Türkiye ampiyonas final yarmasnda Türkiye ampiyonu olmay baard.

Terör saldrlarnn yaand dönemde evleri Sur ilçesinde bulunan gruptaki baz oyuncularn çalmalara katlmakta zorluk yaamasna ramen, müsabakalara azimle hazrlanan gençler verdikleri emein karln Türkiye ampiyonu olarak almaktan mutlu.

Yeniehir Halk Eitim Merkezinde bir araya gelen ekip, burada yaptklar yöresel halk oyunu gösterisiyle ampiyonluu kutlad.

Ekipte yer alan gençlerden çetin Erolu, yapt açklamada, 22 yldr halk oyunlaryla ilgilendiini söyledi.

- Olaylar çktnda çalmalara katlamyorduk

Evinin merkez Sur ilçesinde bulunduunu olaylar nedeniyle kimi zaman çalmalara katlmakta zorlandn ifade eden Erolu, Suriçi bölgesinde olaylar çktnda çalmalara katlamyorduk. Zor artlarda çalmalara geliyorduk. Evime gidemiyordum, evimden oldum. çalmalara gelirken, Gece nerede kalacaz? düüncesi oluuyordu. Aklmz fikrimiz evimizdeydi. diye konutu.

Her eye ramen Diyarbakr en iyi ekilde temsil etmek için sk bir hazrlk dönemi geçirdiklerini belirten Erolu, Memleketimizi, ilimizi temsil etmek için mecburen konsantre olduk. O srada her eyi unuttuk. Diyarbakr için elimizden ne geldiyse yaparak ampiyon olduk. ifadelerini kulland.

Erolu, yarmaya katlan dier ekipleri de tebrik ederek, ancak bu yarma için çok emek verdiklerini, zor artlara ramen emeklerinin karln aldklarn kaydetti.

- Akademik düzeye geldiler

Yeniehir lçe Milli Eitim Müdürü Hac Cebe, halk oyunlar ekibinin gösterdikleri büyük çaba ile Türkiye birincisi olmasndan duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Bu baardan büyük gurur duyduklarn anlatan Cebe, Bu gençlerin yarsndan fazlas buradaki çalmalarnn ürünü olarak u an Güzel Sanatlar Akademisinde okuyor. Akademik düzeye geldiler. Halk oyunlarmz akademik düzeye geldii zaman ehrimizin kültürünü tantma açsndan çok daha önem arz edecektir. dedi.

- Zor bir süreçten geçtik

Yeniehir Halk Eitim Merkezi Müdürü Mehmet Nurullah Öncü de ekiplerinin Türkiye çapnda kalitesini ortaya koyduunu dile getirdi.

Yarmaya katldklar illerde büyük ilgi ile karlandklarn belirten Öncü, bu durumdan mutlu olduklarn aktard.

Öncü, daha önce de bir kaç defa Türkiye birincilii derecelerinin bulunduuna iaret ederek, birbirinden güçlü ve kaliteli ekipler arasndan birinci olmann ayr bir mutluluk olduunu kaydetti.

Kentin son dönemde zorlu bir süreçten geçtiini, evleri Sur ilçesinde bulunan ekipteki baz oyuncularn günlerce dans kyafetlerini evlerinden alamadna dikkati çeken Öncü, Zor bir süreçten geçtik. Bu süreçte ekibi bir araya getirmek, çalma yapmak kolay bir i deil. Diyarbakrn kötü alglanmasn istemedik. Baarmzla, birinciliimizi alarak sesimizi duyurmak istedik. eklinde konutu.

- Hedefimiz ekipteki gençleri konservatuvara yerletirmek

Öncü, ekipteki gençlerin Türkiyenin birçok yöreye özgü oyunu oynayabildiini vurgulayarak, bu özelliklerinden dolay konservatuvara yerleme anslarnn yüksek olduunu bildirdi.

Bu yl konservatuvar kazandrdklar örenci saysnn 16 olduunu anlatan Öncü, Hedefimiz ekipteki gençlerin tümünü konservatuvara yerletirmek. u anda yüzde 60-70ini yerletirdik. Önümüzdeki yl geri kalanlar da yerletirme düüncemiz var. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git