Bu kafe çok "antika"

Batman'da oturan Ahmet Çelik, 22 yıl önce hayatını kaybeden anneannesinden yadigar kalanlar ile zamanla duyduğu merak üzerine satın aldığı antika eşyalar evine sığmayınca, kafe açtı.

Haberler 02.08.2019 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda yaayan Ahmet çelikin, 22 yl önce hayatn kaybeden anneannesinin hatrasn yaatmak için eski ve antika eyalarla açt kafe, gramofondan müzik dinlemek, nostaljik bir mekanda çay içerek kitap okumak isteyenlerin urak mekan haline geldi.

Gönülden bal olduu anneannesinin vefatndan derinden etkilenen ve anneannesine duyduu özlemle ondan kalan eyalar evinde toplayan çelik (34), zamanla eski ve antika eyalara ilgi duymaya balad.

Bir dizide oyunculuk da yaparak elde ettii kazancyla antika eyalar satn alan çelikin evinde toplad koleksiyon 5 bin 200 parçaya ulat.

Einin Ya ben ya da eyalarn demesi üzerine hepsini depoya indiren çelik, bir süre sonra antika eyalar herkesin görmesi için bir kafe açmaya karar verdi.

GAP Mahallesinde hayata geçirdii 450 metrekarelik kafeyi en eskisi 1200 ve 1900lü yllardan kalan fosil, para, aydnlatma, ibrik, gramofon gibi 5 bin 200 aksesuarla dizayn eden çelik, hem anneannesinin hatrasn yaatyor hem de müterilerini tarih yolculuuna çkaryor.

1970, 1980 ve 1990l yllarn müziini gramofondan dinlemek, nostaljik bir mekanda çay içerek kitap okumak isteyenlerin urak mekan haline gelen Antika Kafede, geçmie yolculuk yaplp, anlar tazelenirken, gençlerin günümüzde kullanlmayan eski eyalar tanmas da salanyor.

- Ona duyduum özlemi sakladm eyalaryla gideriyorum

çelik, antikaya ilgisinin çok sevdii vefat eden anneannesinden kalan eyalar hatra olarak saklamasyla baladn söyledi.

Ninesini çok sevdiini ifade eden çelik, Bana çok deer verirdi. Ninem vefat ettikten sonra gözlerim onu çok arad ve kalan eyalarn sakladm. Ona duyduum özlemi sakladm eyalaryla gideriyordum. Bu sayede eski eyalara ilgim artt. Eskicilere gidiyorum. Ev ev, gezip eski eyalar topluyorum. dedi.

Yllardr toplad eyalar evde saklamas nedeniyle einin tepki gösterdiini dile getiren çelik, yaklak 400 bin lira harcayarak aralarnda antikalarn da bulunduu 5 bin 200 eyay bir araya getirdiini, böylece hem eyalar sergileme hem de eine sevgisini gösterme frsat bulduunu anlatt.

Müterilerin 1900lü yllardan günümüze kadar insanlarn günlük yaamda kulland eyalar arasnda zamana yolculuk etmesini saladn ifade eden çelik, zaman zaman kafeye gelenlerin de eski eya getirerek hediye ettiini, önümüzdeki süreçte kafeyi bin metrekarelik alana tamay hedeflediini söyledi.

- Bir nevi müze gibi

Kafenin müdavimlerinden Ahmet Tanse, antika eyalar arasnda zaman geçirmekten mutluluk duyduunu ifade etti.

Aynur can ise kafenin geçmii hatrlattn anlatarak, Bir nevi müze gibi. Geçmiten birçok eya var. Anneannemin, dedemin kulland eyalar da burada görüyorum. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git