Bu köyde herkes diken üstünde

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Boğaz köyünde ağırlığı tonlarca olan kayalar, yerinden koparak köye doğru yuvarlandı. Yağmur ile birlikte kayaların yerinden koparak evlere doğru yuvarlanması köylülere korku dolu anlar yaşatıyor.

Haberler 28.03.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayalarn evlere varmadan durmas olas bir faciann önüne geçerken, köylüler bu korku ile yaamann kendilerini tedirgin ettiini söyledi. Yamurlu ve frtnal günlerde böyle tehlikelerle kar karya kaldklarn belirten köy sakinleri iki günde bir köyün üç tarafndan kayalarn yuvarlandn söyledi.

KÖYLÜLER PANK çERSNDE

Köylüler, sabah akam kayalarn yuvarlandn ve gece yatarken bile tedirgin olduklarn belirterek, baz akamlar ise korkudan yatamadklarn ifade etti. Köylüler korkudan dan eteindeki evleri boalttklarn söyledi. Boaz Köyü Muhtar Abdülhakim Önal, uan gördüünüz gibi bu mezar talarn çou krlm. Gelen ta ve kayalardan dolay hepsi krlm. Bu mezarlklarn etrafn tel ve direklerle ördük ama kayalar onlar bile ykyor gelen talardan dolay. Buradan yetkililere sesleniyorum bu köyümüze bir önlem almalar için ricada bulunuyoruz. Köyümüzün bir an önce kaldrlmasn istiyoruz. Ayn zamanda k ve bahar aylarnda özellikle yamur ve kar yad zaman çok korkuyoruz, korkudan akamlar bile yatamyoruz. Gördüünüz bu talar dalardan koparak köye doru geliyor.

TONLARCA AIRLIKTA KAYALAR

Tonlarca arlktaki kayalar mesafe olarak 30 metreye kadar evlerimize yaknlat. 1976 ylnda dönemin köy muhtar olan Yusuf Tuncer, gelen talardan dolay afet müdürlüüne bir dilekçe vermi o dilekçe ile Batmanda 19 haneye ev yaplarak tehlikeden dolay yeni evlerine tanmlar. Gördüünüz gibi yukarda olan evlerin hepsi bombo, boaltlm Batman iline gitmiler. Yaklak bir hafta önce bir keif heyeti köyümüze geldi bir takm incelemelerde bulunduktan sonra köyün arka taraflarnda yani tehlike arz eden u kayalklarn olduu bölgeden köyün dier ucuna kadar yaklak 20 metre geniliinde kanaln olmas gerektiini söylediler. Ancak buna ramen köyümüze kanal yaplmad. Yetkililere sesleniyoruz, yaplan inceleme sonrasnda alnan kararlarn uygulanmasn istiyoruz dedi.

Köy sakinlerinden Hasan Önal, Hava Bulca ve Mustafa Altun tonlarca arlktaki kayalardan çok korktuklarn ve çocuklar ile akamlar yatamadklarn söyledi. Köylüler, yamur yad zaman herkesin korkudan dar çktklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git