Bu programları kimse izlemesin

İl Müftüsü İşleyen, izdivaç ve pembe dizilerin vatandaşlar tarafından izlenmemesi gerektiğini ifade ederek, "Evlilik programları toplumun ahlakının bozulmasına sebep oluyor" dedi.

Haberler 24.02.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamuoyunda büyük tepki çeken ulusal tvlerdeki pembe dizi ve izdivaç programlarndaki ahlaki deerleri hiçe sayan içeriklerine bir tepki de, Diyarbakr l Müftüsü Burhan liyenden geldi. leyen, toplumun ahlakn bozmaya sebep olan bu yöndeki yaynlarn izlenilmemesi gerektiini ifade ederek, program yaplclarna da toplumsal hassasiyet çarsnda bulundu.

CUMA HUTBESNDE LEND

Diyanet leri Bakanl tarafndan Türkiye genelinde Cuma Hutbelerinde pembe diziler ile izdivaç programlarnn gündeme geldiinive hütbede ilendiini söyleyen liyen, toplumun ahlakn, örfünü, inancn hedef alan programlarn izlenilmemesi gerektiini belirterek öyle dedi;

KMSE BUNLARI ZLEMSN

Biz ülke olarak çok televizyon izleyen ve internette çok zaman geçiren bir toplumuz. Az okuyup çok izleyen bir toplum olduumuzdan dolay izlediklerimiz, dinlediklerimiz, takip ettiklerimiz konusunda çok seçici olmamz gerekiyor. Bu meselenin program yapanlar ve izleyenler bakmdan iki aya vardr. TV program yapanlar her eyden önce toplumun ahlakn, inancn, geleneini, detini, örfünü ve toplumun gitmek istedii yeri dikkate alarak programlar gelitirmelidirler.

TOPLUM MÜHENDSL YAPILIYOR

Evlilik programlar, cinsellii ön plana çkaran programlar, iddeti önceleyen film ve diziler kesinlikle yaplmamas gerektiini ifade eden l Müftüsü leyen, Bu tür yaynlar, kimi zaman toplum mühendislii olarak da yaplyor. Bir dönem aban ismini konu alan filmler çok yaplrd. Daha çok alay edilen, toplumda geri zekl eklinde canlandrlan bir karakter tarafndan bu isimi kullananlar çok olmutu. Her eyden önce insanmzn bu tür programlar izlememeli, itibar etmemelidir. zlenmedii zamanda bunlar gündemden kalkacaktr diye umut ediyoruz. Artk öyle bir dünyada yayoruz ki global dünya diyorlar. Her eyi yasaklarsanz bile internet araclyla bastmz bir tula en mahrem bilgiye bile ulama imknna sahipsiniz. Elbette kamuoyunu doru ve ahlaklya yönlendirmek gerekir. Yaygn olarak izlenilen televizyon kanallarndaki ahlakszln, yanln ve insanlar kötü etkileyen programlarn yaynlanmamas için gerekli tedbirlerin almak lazm. dedi.

ALELERE ÖNERLERDE BULUNDU

Aile reislerine de tavsiyelerde bulunan liyen, evlerde aile saati oluturmak için tavsiyede bulundu. liyen, Eimiz konutuu zaman, bazen holanmyoruz, onun dizinin ve evlilik programlar banda sessizce oturmas bizim houmuza gidiyor. Sorumluluk üstlenmek lazm, birazck da yorulmak gerekir. Birbirimizle konumak için daha çok zaman ayrmak gerekir. Evlerde aile saati oluturmak, ksa bir sürede olsa hep beraber bir araya gelmek gerekir. Bu aile saatlerinde Kuran- Kerimden ayetler okuyup müzakereler etmeliyiz. Hadis-i erifler okuyup üzerinden düünmeliyiz. Tarih, sahabe hayat, güzel kssalar, hikyeler okumalyz. çocuklarmzla oyun oynamalyz ki çocuklarmz, eimiz ve biz, televizyon, internet insafna kalmayalm. dedi.

Ana Sayfaya Git