"Bu senenin flash eseri Göbeklitepe olacak"

"DOB olarak muazzam bir prodüksiyon hazırlıyoruz. Bu senenin flash eseri Göbeklitepe olacak. Bir oratoryo kantat şeklinde, dansla süslediğimiz, teknolojinin nimetlerini çok ciddi anlamda kullandığımız, müzikal ve görsel anlamda bir şov olan dünyanın her yerinde yüz akıyla sergileyebileceğimiz Göbeklitepe projesini hayata geçireceğiz"

Haberler 21.09.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Murat Karahan, yeni sanat sezonunun flash eserinin Göbeklitepe olacan belirterek, Bir oratoryo kantat eklinde, dansla süslediimiz, teknolojinin nimetlerini çok ciddi anlamda kullandmz, müzikal ve görsel anlamda bir ov olan dünyann her yerinde yüz akyla sergileyebileceimiz Göbeklitepe projesini hayata geçireceiz. dedi.

Karahan, Opera binasnda düzenledii basn toplantsnda, yeni sanat sezonunda DOB Genel Müdürlüü sahnelerine çkacak eserlere ilikin bilgi verdi.

Yeni sezonda geçen senelerde büyük beeni kazanm eserlerin yannda yepyeni prodüksiyonlar da sanatseverlerle buluturacaklarn dile getiren Karahan, Bu sezon geçen sezonun da üzerine çkp rekorlar kracamz öngörüyoruz. ifadesini kulland.

Ankara DOBun aralarnda Aida, Sevil Berberi, Kuu Gölü, Damdaki Kemancnn da bulunduu 29 ayr prodüksiyonla 160 temsil gerçekletireceini anlatan Karahan, unutulmaz soprano Leyla Gencer Belgeseli ve Anma Konserini de izleyiciyle buluturacaklarn söyledi.

Bu senenin flash eseri Göbeklitepe olacak

stanbul DOBta 30 yl aradan sonra Evita müzikalinin, 20 yl sonra da Carmen operasnn sergileneceini belirten Karahan, aralarnda birçok yeni eserin bulunduu 39 prodüksiyonla 156 temsil yaplacan bildirdi.

Karahan, zmir DOBun yeni sezonda La Boheme, La Traviata operalar, 5. Murat ve Carmen balelerinin de aralarnda bulunduu 34 prodüksiyonu sanatseverlerle buluturacan dile getirdi.

Antalya DOBun 31 prodüksiyonla izleyici karsna çkacan, eserler arasnda Kanl Nigar, Sevil Berberi, Kamelyal Kadn ve ehrazat Balesinin bulunduunu belirten Karahan, Mersin DOBun ise Carmina Burana, Amedeus, Yeilçam Filmleri konseri, Senfonik Neet Erta Türküleri Konseri, en Dul opereti gibi birbirinden farkl 30 prodüksiyonu sahneleyeceini, 114 temsil yapacan kaydetti.

Karahan, 30 prodüksiyonla 104 kez perde diyecek Samsun DOBta çalkuu, Arda Boylar, Altn Ejderha, Hisseli Harikalar Kumpanyas gibi eserlerin yan sra Milli Mücadelenin 100. yl dolaysyla hazrlanan Yeniden Dou operasnn da izleyiciye sunuyacan söyledi.

Yeniden Dou için Büyük Atatürkün de sahnede canlandrld manevi deeri çok büyük bir eser. deerlendirmesinde bulunan Karahan, eserin turnelerle dier illerde de sergileneceini bildirdi.

Karahan, tüm sezon boyunca, opera, bale, konserler, çocuk eserlerinin de dahil olduu toplam 193 prodüksiyonu 794 temsille izleyiciyle buluturacaklarn kaydederek, geçen seneki doluluk oranlarnn da üzerine çkacaklarna olan inancn dile getirdi.

- Göbeklitepe ylna özel eser

Murat Karahan, 2018 Troya yl için sahnelenen Troya epik operasnn büyük bir ilgiyle karlandn, Boloy Sahnesinde dakikalarca ayakta alklandn hatrlatarak, 2019 Göbeklitepe ylna özel olarak da bir eser hazrlandn bildirdi. Karahan, sözlerine öyle devam etti:

Bu senenin flash eseri Göbeklitepe olacak. DOB olarak muazzam bir prodüksiyon hazrlyoruz. Bir oratoryo kantat eklinde dansla süslediimiz, teknolojinin nimetlerini çok ciddi anlamda kullandmz, müzikal ve görsel anlamda bir ov olacak, dünyann her yerinde yüz akyla sergileyebileceimiz Göbeklitepe projesini hazrlyoruz. diye konutu.

Karahan, Göbeklitepenin prömiyerinin aralk aynda Ankarada yaplacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git