Bu yıl kış bitmiyor!

Türkiye'de bugün itibariyle hava sıcaklıkları düşecek, yüksek kesimlerde ise kar yağışı bekleniyor.

Haberler 19.05.2022 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye, dün geceden itibaren scaklklar düürken ülkenin bir çok bölgesindeki, yüksek kesimlerde ise kar ya balad.

Meteoroloji Genel Müdürlüü Tahminler Dairesi Bakanl Analiz ve Tahminler ube Müdürü Yüksel Yaan, yurt genelinde, bugün ve hafta sonu hava scaklklarna ilikin bilgi verdi.

Yaan, yarn(bugün) Güneydou Anadolu, Dou Anadolunun güneydousu hariç yurdun büyük bir ksmnn yal olacan belirterek, Geceden itibaren scaklklar oldukça düecek. Yarn(bugün) stanbulda 18, Ankarada 15 dereceleri göreceiz. Kuvvetli yalarmz da var. Marmarann güneydousu, Bolu Da ve geçidi, Afyonkarahisarn yüksekleri ve orta ve Dou Karadenizin yüksek kesimleri ile ç Anadolunun dousunun yükseklerinde, Erciyeste, Uludada, yani yurdun 1000, 1500, 2 bin metre yüksekliklerde yarn çok iddetli olmayan bir kar ya göreceiz. Bu kar yalarn özellikle bu gece 00.00dan itibaren ve sabah saatlerinde bekliyoruz. diye konutu.

ÖNÜMÜZDEK HAFTA BAHAR HAVASI YAAYACAIZ

Hava scaklklarn mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altnda beklediklerini belirten Yüksel Yaan, çeitli kesimlerde 8 ile 12 dereceyi de bulacak. Souk hava perembe ve cuma 2 gün etkisini gösterecek. En etkili olaca gün ise perembe olacak. Souk hava, ksmen cumartesi gününden sonra geçecek. Cumartesiden itibaren hava scaklklar mevsim normallerine yaklaacak. Pazar günü, stanbul 24, Ankara 26 derecelere kadar çkacak. Pazartesi yine bir yal sistem daha gelecek ama mevsim normalleri civarna gelecek. Yani önümüzdeki hafta bir bahar havas yaayacaz.

Yaan, yarn üç büyük ehrin hava scaklklarna ilikin de unlar söyledi:

Yarn(bugün) stanbulda hafif saanak ya göreceiz. 12 en düük, 18 en yüksek scaklk olacak. Ankarada da yine özellikle bu gece ve sabah 09.00a kadar bir hafif ya göreceiz. Ankarada günün en düük scakl 9, en yüksek scaklk 15 derece olacak. zmirde de yarn bir ya geçii mevcut. zmir biraz daha scak, en düük 13, en yüksek 21 derece olacak.

BAKENTN YÜKSEK KESMLERNDE ZRA DON UYARISI

Analiz ve Tahminler ube Müdürü Yüksel Yaan, bakentte yüksek kesimlerde, zirai faaliyetlerin sürdüü yerlerde, bu gece scaklnn sfr dereceye düeceini dile getirerek, Kzlcahamamnn, çamlderenin yükseklerinde böyle yaygn bir don hadisesi yok ama ksmen zirai faaliyetlerin olduu yerlerde zirai don bekliyoruz. Bu nedenle zirai faaliyetlerle uraanlarn tedbirli ve dikkatli olmalar gerekiyor. uyarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git