Bugün Berat Kandili

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Nefsimizin bitmek tükenmek bilmeyen arzularına, hırslarına, tutkularına, heva ve heveslerine gem vurabilirsek Cenab-ı Mevla bizlere gerçek özgürlük beratımızı verir." ifadesini kullandı.

Haberler 10.05.2017 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görmez, Berat Kandili dolaysyla yaymlad mesajnda, Cenabhakkn lütuf ve inayetiyle 10 Mays 2017 çaramba gününü Perembe gününe balayan gece, yeni bir Berat Kandilini daha idrak etmenin sevinç, huzur ve mutluluunun yaanacan, kaynaklarda rahmet, icabet, gufran ve takdir olarak isimlendirilen berat gecesinin, af, arnma ve kurtulu gecesi olduunu belirtti.

Beratn en derin anlamnn af ve balanma olduunu ifade eden Görmez, Hazreti Peygamberin bu gecede Allaha çokça ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasn tavsiye ettiini hatrlatt.

Beratn yegane sahibinin Allah olduunu belirten Görmez, unlar kaydetti:

Bununla birlikte her insann berat, kendi elindedir. Zira bu dünyada ektiklerimizi, öte dünyada biçeceiz. Kalbimizi iman nuruyla aydnlattmzda gerçek mutlulua kavuuruz. Ömrümüzü ibadet ve taatle geçirdiimizde gönül huzurunu yakalarz. Nefsimizi terbiye edip ahlakmz güzelletirdiimizde yüce Rabbimizin rzasna eriiriz. Unutmayalm ki bizler, Cenabhakka bir adm yaklarsak, O bizlere bin adm yaklar. Hata ve günahlarmzdan nasuh bir tövbe ile uzaklarsak Allahn mafireti bizleri kuatr. Kalbimizden kin, nefret, haset, öfke ve dümanlk duygularn atp af yolunu tutarsak, yüce Rabbimiz bizleri affna mazhar klar.

Kendimiz için istediimiz güzellikleri, bakalar için de isteyebilirsek Cenabhakk bizlere tüm güzellikleri ihsan eder. Mazlum ve madurlarn, zorda ve darda kalmlarn imdadna yetiebilirsek Allah Teala da bizlere yardm eder. Dua, niyaz ve yakarlarmza sadece nefsimizi deil, eimiz, çocuklarmz, ailemiz, ana babamz, geçmilerimiz, akrabalarmz, komularmz, bütün kardelerimiz ve tüm insanl katabilirsek, duamzda herkesin iyiliini ve selametini talep edebilirsek, yüce Rabbimiz niyazlarmz karlksz brakmaz.

- Emin Peygamberin Emin Ümmeti olmay baardmz gün...

Nefsin arzularna, hrslarna, tutkularna, heva ve heveslerine gem vurulabilirse, Cenab- Mevlann gerçek özgürlük beratn vereceine dikkati çeken Görmez, Allahn emirlerini hürmet, muhabbet ve tazimle yerine getirip, yasaklarn Allah için terk edebilirsek, içinde yaadmz kainata, çevreye, tabiata ve tüm mahlukata rahmet nazaryla bakp efkat ve merhamet gösterebilirsek merhametlilerin en merhametlisi her zaman bizlere rahmetiyle muamele eder. ifadelerini kulland.

Kuran- Kerimi, onu yaanm bir hayata dönütüren Resul-i Ekremin sünnetini doru anlayp, doru yaanrsa Allahn hiçbir zaman insanlar istikametten ayrmayacan belirten Görmez, Bu dünyada Emin Peygamberin Emin Ümmeti olmay baardmz gün, inallah tüm yeryüzü darus-selam yani bar ve güven yurduna dönüecek ve müminler topluluu, ahirette ad darüs selam (Yunus 10/25) olan cennetle müerref olacaktr. deerlendirmesinde bulundu.

slam aleminin Berat Kandilini tebrik eden Mehmet Görmez, Berat Kandili vesilesiyle beratmzn önünde duran her türlü engeli bertaraf ederek birbirimizin beratna yardmc olmay, Suriye ve Irak bata olmak üzere dünyann farkl corafyalarnda akan gözyann bir an önce dinmesini, Ramazan- erife bar, huzur ve güven içinde kavumay Cenabhakktan niyaz ediyorum. duasn yapt.

Ana Sayfaya Git