Bugün Miraç Kandili

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in(S.A.V) Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, bugün idrak edilecek.

Haberler 02.04.2019 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

slam aleminde Allaha yükseli ve arnma olarak kabul edilen Miraç Kandili, bugün huuu içerisinde idrak edilecek.

Miraç Kandili, 8 Martta balayan üç aylarn ilki olan recep aynn 27nci gecesine denk geliyor. slam inancmza göre, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V), Miraç gecesi, Allahn daveti üzerine Cebrail Aleyhisselamn rehberliinde Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksaya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Resullah Efendimiz, yolculuunda Burak adl binekle seyahat etti.

BE VAKT NAMAZ FARZ KILINDI

Be vakit namaz, miraç gecesinde farz klnd, Allaha irk komayanlarn cennete girecei müjdesi verildi ve Miraç gecesinde Amenerrasulü diye balayan Bakara Suresinin son iki ayeti indirildi. Ayrca bu gece Allah, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammede (S.A.V) insann yaama hakkn, eref ve haysiyetini korumay, toplumun huzur ve güvenini salamay amaçlayan on iki emir vahyetti. Diyanet leri Bakanl Din Hizmetleri Genel Müdürlüünce Miraç Kandili dolaysyla çeitli etkinlikler düzenlenecek.

ERBATAN KANDL MESAJI

Buarada, Diyanet leri Bakan Ali Erba, Miraç Kandili dolaysyla yaymlad mesajda, saly çarambaya balayan gece, içinde birçok ilahi hikmeti, srr ve bereketi barndran Miraç Gecesinin idrak edileceini kaydetti.

Miracn, huzur ve güven içinde bir hayatn, kan, gözya, igal, yoksulluk ve sefaletin bulunmad bir dünyann inas için çalanlara Allahn yardm müjdesi olduuna iaret eden Erba, miracn ayrca günde 5 vakit namazla yükseliin manasn ve hikmetini tefekkür ederek alemlerin Rabbinin sonsuz rahmet ve merhametine ulamak, merhameti azalan kalplerin, eref-i mahlukat olma bilinci zayflayan insanln yeniden dirilii için en büyük imkan anlamna geldiini vurgulad.

Diyanet leri Bakan Erba, mesajn öyle sürdürdü:

MRAçTA VERLEN MESAJI

Elbette Miraç, Mescid-i Aksay peygamberlerin bir emaneti, kulluk ve insanlk snavnn bir gerei olarak sahiplenmektir. Bugün, igalci zorbalar tarafndan harim-i ismeti çinenen, gözü dönmü zalimlerce masuniyeti ihlal edilen Mescid-i Aksa özgür kalmadan Miraç hakiki manada yaanamaz. Dolaysyla Mescid-i Aksann selameti, igal ve zulmün bertaraf edilmesi için birlik, beraberlik içinde çalmak bütün müminlere Rabbimizin yükledii en büyük sorumluluktur.

Mümin yüreklerin manevi duygu ve hislerle cotuu bu geceler, dua, ibadet ve tefekkürle Rabbimize olan imanmz, Peygamberimize olan ballmz, namaza olan muhabbetimizi tazelemek ve güçlendirmek için büyük bir frsattr.

Kullukta ve insani deerlerde en yüce mertebelere yükselii simgeleyen Miraç Gecesinin Müslümanlarn birlik ve beraberliine, insanln bar ve hidayetine vesile olmasn dileyen Erba, milletin ve bütün slam aleminin Miraç Gecesini kutlad.

Ana Sayfaya Git