Bul tutuklandı Kayyum Öner

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul tutuklandı, kayyum olarak Vali Yardımcısı Öner atandı.

Haberler 18.11.2016 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide yürütülen soruturma kapsamnda dün sabah saatlerinde adliyeye çkartlan Tunceli Belediye Bakan Mehmet Ali Bul ile HDP ve DBPli yöneticilerin de aralarnda bulunduu 12 kiinin çkarldklar mahkeme tarafndan tutuklanmalarna karar verildi. Buldan boalan belediye bakanl koltuuna kayyum olarak Vali Yardmcs Olgun Öner atand.

GECE BOYUNCA SORGULAMA

Tunceli Cumhuriyet Basavcl tarafndan yürütülen soruturma kapsamnda, önceki gün sabah saatlerinde gözaltna alnarak emniyete götürülen ancak burada ifade vermeyi reddederek savcya ifade vermek isteyen, Tunceli Belediye Bakan Bul, HDP l Bakan Aslan ça, EMEP l Bakan Mustafa Takale, DBP l Bakan Murat Polat, DSK ube Bakan ükran Ylmaz ve HDPli il yöneticilerinin de aralarnda bulunduu 13 kii, akam saatlerinde adliyeye sevk edilmiti.

TUTUKLAMA KARARI VERLD

Sorgular tamamlanan 13 kiiden Aysel Doan serbest braklrken, Belediye Bakan Bul, HDP l Bakan ça, EMEP l Bakan Takale, DBP l Bakan Polat, DSK ube Bakan Ylmazn da aralarnda bulunduu 12 kii ise tutuklanmalar talebiyle Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi. Mahkemece sorgular tamamlanan 12 kiinin tutuklanmasna karar verildi.

BUL GÖREVDEN UZAKLATIRILDI

Tunceli Valiliinden, soruturma kapsamnda tutuklanan ve çileri Bakanlnca görevden uzaklatrlan Tunceli Belediye Bakan Mehmet Ali Bulun yerine Vali Yardmcs Olgun Önerin, belediye bakan vekili olarak görevlendirildii bildirildi. Valilikten yaplan yazl açklamada, Bulun, Tunceli Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma çerçevesinde tutuklanmasnn ardndan çileri Bakanlnca görevden uzaklatrld anmsatld.

Açklamada u ifadelere yer verildi: Tunceli Belediye Bakan Mehmet Ali Bul, Tunceli Sulh Ceza Hakimliince tutuklanmas nedeniyle çileri Bakanlnn 17 Kasm 2016 tarihli karar ile görevden uzaklatrlm, ayn karar gerei Tunceli Vali Yardmcs Olgun Öner, Tunceli Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilmitir.

Ana Sayfaya Git