Bunlarda pati konut

Bitlis'te şarkıcı Haluk Levent öncülüğünde kurulan Ahbap Derneği üyeleri, çetin kış şartlarında sokaklardaki hayvanların üşümemesi için atık malzemelerle yaptıkları kuş evleri, kedi ve köpek kulübelerini belirledikleri noktalara bıraktı.

Haberler 27.01.2020 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

arkc Haluk Leventin öncülüünde kurulan Ahbap Dernei gönüllüleri, çetin k artlarnn yaand Bitliste, atk malzemelerle yaptklar ku evi, kedi ve köpek kulübelerini belirlenen alanlara yerletirdi.

Sokak hayvanlarnn dondurucu souklarda üümemesi için ülke genelinde balatlan Pati Konutlar projesi kapsamnda Bitliste atölye kuran gönüllüler, esnaf ve marangozdan topladklar atk malzemelerle kedi, köpek ve kular için farkl boyutlarda barnak hazrlad.

Farkl renklerle süsledikleri barnaklar sokak hayvanlarnn youn yaad bölgelere brakan gönüllüler, vatandalardan da yuvalara yiyecek braklmas konusunda destek istedi.

- Artk minik patiler üümeyecek

Ahbap Dernei Bitlis ehir Bakan Cengiz Suba, tüm Türkiyede uygulanan kampanya dorultusunda Bitliste de atk tahtalardan pati konutlar yaptklarn söyledi.

Yaklak 50 gönüllü ile Bitlis ve civarnda herkesin yardmna komaya çaltklarn belirten Suba, öyle konutu:

Atk malzemeleri esnaf ve marangozlardan topluyoruz. Burada yaptmz kulübeleri belirlenen noktalara datyoruz. 5er ku, kedi ve köpek yuvas yaptk. Belediyeyle istiare ederek belirledikleri yerlere bunlar brakyoruz. Kentte çetin k artlarnn yaanmas ve halkn duyarlln artrmak amacyla bu çalmaya gönül verdik. Kulübe bizden mama sizden diyerek vatandalardan destek istiyoruz. Yaptmz kulübeler sayesinde minik patiler üümeyecek.

Ahbap Bitlis A Organizasyonu çalma Grubu Bakan smail Aslan ise sokak hayvanlarna kulübe yapmak için atölye kurduklarn dile getirdi.

Gönüllülerle bo zamanlarda toplanp yuvalar yaptklarn anlatan Aslan, Ülke genelinde balatlan Pati Konutlar Projesini Bitliste hayata geçiriyoruz. Yuvalar Tatvan ve Bitlis belediye bakanlar ile görüerek ehir merkezindeki yerlere brakyoruz. dedi.

- Ekmeimin yarsn onlarla paylayorum

Fahriye Levent de gönüllü olarak katld dernekte arkadalaryla sokaktaki hayvanlarn üümemesi için yuva yaptklarn aktard.

Yardma ihtiyac olan herkese ulamaya çaltklarn kaydeden Levent, Dünyada canl olarak sadece insanlar yok. Sokak hayvanlarn da unutmamamz gerekiyor. Onlarn konumayan dilleri, görmeyen gözleri, tutmayan elleri ve ayaklar oluyoruz. Bu dernek bana çok ey kazandrd. Sokaktan topladm birçok hayvana evimde bakyorum. Ekmeimin yarsn onlarla paylayorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git