Burada yaşıyorlar!

Eşi cezaevinde olan, yarı inşaat evde 7 çocuğuyla kalan kadın, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Haberler 16.12.2017 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesine bal Yenice Özerli (ngici) köyünde yar inaat evde 7 çocuuyla kalan Fatma Sar, yetkililerden ve hayrseverlerden yardm bekliyor.

Maddi imknszlk nedeniyle bir kzn da okula gönderemeyen Sar, einin cezaevinde olduunu belirterek, okula giden çocuklarnn da kantinden alveri yapmadklar için aladn söyledi.

Yaknlarnn yapt yar inaat evde 2 ayda bir ald çocuk parasyla geçimini yaptn ifade eden Sar, çok zor durumda olduunu, bundan dolay yetkili ve hayrseverlerden yardm beklediini söyledi.

7 çOCUUYLA YALNIZ

K mevsimi nedeniyle daha çok zorlandn dile getiren Sar, Yolum, elektriim yok. Kimse bize bakmad gibi kimse bize de yardm yapmyor. 7 çocuumla bu evde kalyorum. çok zor durumdaym. Yetkililerin ve hayrservlerden evimin konusunda bir el atmasn istiyorum. Evimin banyosu arzal, tavan görüyorsunuz svas yok, yamur yadnda evimize su geliyor. çocuklarm hepsi ufak ve çok zor durumdaym. çocuklarmn babas cezaevindedir, eer babalar burada olsayd ben bu zorluklar çekmezdim. Yardm bavurusu yapyorum ama bana çkmyor. ki ayda bir aldm çocuk parasyla geçimimi yapmaya çalyorum. çocuklarm benden baz eyler istiyor, alamyorum. Ben yetkililerin ve hayrseverlerin bana destek çkmasn istiyorum. Bakn k mevsimindeyim evimde ne elektrik var, ne de yolum var. dedi.

BAKACAK GÜçÜM YOK

çocuklarm okul kantinde bir ey alamyorlar, dier örenciler kantine giderken çocuklarm onlar seyretmekle yetiniyor

Maddi skntlar nedeniyle psikolojik sorunlar yaadn ifade eden Sar, çocuklarm benim üzerime alayarak baz eyler almam istiyor. çocuklarmn bu durumundan dolay psikolojim bozulmu. 7 çocuum var 4ü okula gidiyor. çocuklarm okul kantininde bir ey alamyorlar, dier örenciler kantine giderken çocuklarm onlar seyretmekle yetiniyor. Okuldan çocuklarm geldiklerinde benim yanma gelerek yaadklarn alayarak anlatyorlar. Bu durum karsnda elimden bir ey gelmiyor. Yetkililerden ve hayrseverlerden yardm istiyorum. Eim cezaevine girmeden önce durumumuz iyiydi ama imdi eim yanmzda deil ve zor durumdayz. Kzm 14 yanda onu okula göndermedim. Kzm üzerime hergün okul için alyor. Ben onun okul masraflarn karlayamadm için okula gönderemiyorum. Kzm okumak istiyor ama elimizden bir ey gelmiyor. eklinde maduriyetini dile getirdi.

MADD MKANSIZLIKLAR

Maddi imknszlklar nedeniyle okula gidemeyen Nazl Sar ise okumak istediini belirtti.

Okula gidememek çok zor, kendimi ifade etmekte zorlanyorum

Sar, Benim lise okumam lazmd, maddi durumumuz olmad için okulu braktm. Arkadalarm okula gidiyor ben onlar kskanyorum. Ben okul okumak istiyorum. Okula gidememek çok zor, kendimi ifade etmekte zorlanyorum. Yetkililerden okula gitmeme destek olmasn istiyorum. Sadece ben deil dier kardelerimde okula gitsin. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git