Burası sosyal market!

Türk Kızılay tarafından depremin yaşandığı Elazığ'da açılan markette vatandaşların gıda, giysi, ayakkabı ve hijyen malzemesi ihtiyacı ücretsiz karşılanıyor.

Haberler 27.02.2020 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Kzlay tarafndan oluturulan ve Elazdaki depremzedelerin gda, giysi, ayakkab ve hijyen malzemesi ihtiyaçlarnn ücretsiz karland sosyal market hizmete açld.

Merkezi Sivrice ilçesi olan, 24 Ocakta meydana gelen 6,8 büyüklüündeki depremin ardndan bölgede yaralarn sarlmas için balatlan çalmalar hzla sürüyor.

Bu kapsamda Türk Kzlayn Akpnar Mahallesi Kolordu Caddesinde balatt uygulama kapsamnda açlan sosyal marketten depremzede ailelerin kendileri için belirlenen saatte gda, giysi, ayakkab ve hijyen malzemesi gibi ihtiyac olan ürünleri seçip, almas salanyor.

Türk Kzlay Sosyal Hizmetler Direktörlüü Proje Sorumlusu lkay Bucak, depremin ilk gününden itibaren Türk Kzlay olarak depremzedelerin yardmna kotuklarn söyledi.

Bütün ekipleri ile sahada olduklarn ve bu süreçte ulamadklar kimse kalmadn belirten Bucak, Artk acil ve akut dönem çalmalar tamamland için iyiletirme eylem planlarmz devreye soktuk. çünkü artk afet dönemi bitti. Bütün acil ihtiyaçlar karland. nsanlar yava yava konteynerlere yerlemeye balad. çadrlar kaldrlyor. Yemek datmlarmz devam ediyor ama insanlarn normal yaamlarna dönmeleri gerekiyor. diye konutu.

nsanlarn psikolojik hali

nsanlarn psikolojik olarak da normallemesi gerektiini anlatan Bucak, bu süreci hzlandrmak adna herkesin rahatlkla ulaabilmesi adna kent merkezinde sosyal market açtklarn kaydetti.

Bucak, marketin iki ay boyunca hizmet vereceini vurgulayarak, lk etap da ihtiyaç sahiplerinden gelen talepleri deerlendiriyoruz. Daha önce yardm alp almad durumuna bakyoruz. Sosyal Yardm Bilgi sisteminden kontrollerini yapyoruz. Buna göre kiileri maazamza SMS yöntemi ile davet ediyoruz. dedi.

Markete gelen ihtiyaç sahibi depremzedelerin normal maazadan alveri yapyor gibi hissetmesini saladklarna iaret ederek, unlar söyledi:

htiyaç tespitini yaptktan sonra kiileri 15 dakika ara ile davet ediyoruz. Depremzedeleri davet ettikten sonra ön kaytlarn yapyor, kimin ne kadar yardm alacan belirliyoruz. Sonra kiileri bilgilendiriyoruz, malzemelerini seçiyorlar. stediklerini, ihtiyac olan ürünleri alyorlar. çünkü marketimizde giyimden gdaya hijyen malzemelerinden bebek bezine kadar her ey bulunuyor. htiyaçlarna göre, hane ve birey saysna göre ihtiyaçlarn seçiyorlar. Malzemelerini alp buradan güler yüzle ayrlyorlar.

Ana Sayfaya Git