Burası Muz Cumhuriyeti Değil

Diyarbakır'da, Öcalan'ın yakalanışının yıl dönümü bahanesiyle izinsiz açıklama yapmak isteyen HDP'li gruba izin verilmedi. Polis Müdürü, Milletvekiline "Burası muz cumhuriyeti değil" dedi.

Haberler 16.02.2018 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Abdullah Öcalann Türkiye getirili yl dönümü nedeniyle Diyarbakrda düzenlemek istedii basn açklamasna polis izin vermedi. Açklama yapmakta srar eden HDP Ar Milletvekili Berdan Öztürke l Emniyet Müdürlüü Güvenlik ube Müdürü Mehmet Noyat, Siz parlamentoda yemin etmi bir insansnz. Buras muz cumhuriyeti deildir. Her istediimi istediim zaman yaparm keyfiyeti hiçbir yerde yoktur dedi.

HDP Diyarbakr l Bakanl, yldönümünde Abdullah Öcalann Kenyada yakalanp Türkiyeye getiriliinin yldönümünde basn açklamas organize etti. Açklamann yaplaca merkez Balar ilçesindeki Kouyolu Parknda polis ekipleri youn güvenlik önlemi ald. Parka gelen HDP Ar Milletvekili ve DTK E Bakan Berdan Öztürk ile bir grup partili, güvenlik güçlerinin engelliyle karlat. Parkn içinde açklama yapmaya hazrlanan HDPli Öztürke l Emniyet Müdürlüü Güvenlik ube Müdürü Mehmet Noyat, eylemin izinsiz olduu gerekçesiyle engel oldu.

15 ubat nedeniyle basn açklamas yapacaklarn polis müdürüne anlatan HDP Van Milletvekili Berdan Öztürke Güvenlik ube Müdürü Mehmet Noyat, Vekilimiz siz de biliyorsunuz, 15 Austos 2016 ylndan beri açk alanlarda açklama yapmak yasak. Bugün açklama yapmanza müsaade etmeyeceiz, ama parti binanzda yapabilirsiniz dedi.

MLLETVEKLNN SUç LEME ÖZGÜRLÜÜ YOKTUR

HDPli Öztürk ise, Yasaklama olabilir, dorudur ama biz açklamay yapacaz diye karlk vermesi üzerine Noyat, Yasaklama olduunu bile bile açklama yapmanz bir milletvekili olarak bir suç iliyorsunuz. Biz de kolluk gücü olarak, suç ilenmesine müsaade edemeyiz. u an bir tatszlk çksn istemiyoruz. ehir u an, uzan zamandan bu yana sakin. Lütfen gerginlie yol açacak bir eyde bulunmayn. Vekilim bakn, siz Mecliste yer alan birisiniz. Kanunlarn uygulanmas konusnuda sizler bize yardmc olacaksnz. Sizler bir siyasi partisiniz, milletvekilinin suç ileme özgürlüü yoktur. Öyle bir keyfiyet yoktur. Sizin yaptnz suç olarak size ifade ediyorum diye konutu.

Demokratik haklarn kullandklarn polis müdürüne anlatan HDPli Öztürke l Emniyet Müdürlüü Güvenlik ube Müdürü Mehmet Noyat ise, Demokratik haklar, demokratik kurallar içerisinde kullanlr. Ben istediimi istediim zaman yaparm diye bir demokrasi yoktur. Böyle bir demokrasi dünyann hiçbir ülkesinde yok. Siz parlamentoda yemin etmi bir insansnz. Buras muz cumhuriyeti deildir. Her istediimi istediim zaman yaparm keyfiyeti hiçbir yerde yoktur. Buyrun kendi binanza gidin, istediiniz açklamay yapabilirsiniz, birbirimizi üzmeyelim eklinde yant verdi.

Bir süre yaplan görümenin ardndan HDPliler, yapamadklar açklamay l Bakanlnda yapmak üzere parktan ayrld. HDP Diyarbakr l Bakanlna gelen Öztürk ve beraberindekiler, bir süre kendi aralarnda yaptklar görümenin ardndan basn açklamas yapmaktan vazgeçti.

Ana Sayfaya Git