Bursa merkezil FETÖ operasyonu: 33 gözaltı

BURSA merkezli, Şanlıurfa ve Antalya’da bu sabah eş zamanlı düzenlenen Fethullahçı Terör Örgütü/Parale Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda 33 kişi gözaltına alındı.

Haberler 19.04.2017 - 08:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bursa Cumhuriyet Basavcl koordinesinde Bursa Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize suçlarla Mücadele ube Müdürlüü tarafndan FETÖ/PDY ile balants nedeniyle Kanun Hükmünde Kararname ile kapatlan rfan Eitimciler Dernei yönetici ve üyelerine yönelik bu sabah Bursa, anlurfa ve Antalyada e zamanl operasyon yapld. Terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak ve terörizmin finansmannn önlenmesine dair kanuna muhalefet suçundan 33 üpheli gözaltna alnd.

üphelilerin örgütün gizli haberleme program Bylock kullandklar, terör örgütü liderinin çeitli zamanlarda verdii talimata uyarak Bank Asyay kurtarmak amacyla bankaya para yatrdklar ve baz yönetici ve üyelerin 17/25 Aralk operasyonlarndan sonra aktif olarak hükümet aleyhine alg oluturmak için gösteri ve eylemler yaptklar tespit edildii belirtildi. Yaplan aramalarda örgütsel dokümanlara el konulurken, üphelilerin sorgusu sürüyor.

Ana Sayfaya Git