Büyük çirkinlik

DİYARBAKIR'da Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan 17 yaşındaki S.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen yurdun temizlik görevlisi F.S. hakkında 33 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberler 15.04.2017 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianameye göre; olay geçen 11 ubat günü çocuk Yuvas ve Kz Yetitirme Yurdunda meydana geldi. Kz Yetitirme Yurdunda kalan 17 yandaki S.A., olay günü peçete almak için yurdun görüme odasna gitti. Bu srada görüme odasnda bulunan ve yurtta temizlik görevlisi olarak çalan 42 yandaki F.S., madurdan temizlik ilerinde yardm etmesini istedi. Bunun üzerine ald peçeteyi arkadana veren madur S.A., temizlie yardm etmek için görüme odasna geri döndü. üphelinin bu srada odaya gelen S.Ay zorla tutarak cinsel istismarda bulunduunu belirten savc, madurun barmak istediini ancak üphelinin maduru öperek bunu engellediini kaydetti. Baramayan madurun üpheliye tekme atarak dar çkmak istediini ifade eden savc, üphelinin buna izin vermediini belirtti.

ARKADAI SESLENNCE BIRAKMI

Arkadann seslenmesi üzerine F.S.nin maduru braktn kaydeden savc, madurun ikayetçi olduunu, üphelinin suçlamay kabul etmediini ifade etti. üphelinin madura kar toplu olarak yaamann sunduu kolaylktan faydalanarak zorla cinsel istismarda bulunduunu belirten savc, soruturma aamasnda adli kontrol karar ile serbest braklan F.S.nin çocuun cinsel istismar ve Kiiyi hürriyetinden yoksun brakma suçlarndan 10 yldan 33 yla kadar hapisle cezalandrlmasn istedi.

ddianame Diyarbakr 6nc Ar Ceza Mahkemesince kabul edilirken, yarglamann önümüzdeki günlerde balayaca belirtildi.

Ana Sayfaya Git