Büyük fedakarlık

Batman'da geçen yıl trafik kazası sonucu babasını kaybeden Hülya Dizlek, annesi ve 11 kardeşinin geçimini sağlamak için üniversitede okuma hayalinden vazgeçerek devlet desteğiyle hayvancılık yapmaya başladı

Haberler 25.09.2017 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda geçen yl trafik kazas sonucu babasn kaybeden Hülya Dizlek, 11 kardeinin ve annesinin geçimini salamak için üniversitede okuma hayalinden vazgeçmek zorunda kalrken, devlet desteiyle hayvan yetitiricilii yapmaya balad.

Merkeze bal Güneli köyü Belikli mezrasnda yaayan lise mezunu Hülya Dizlek (24), Batmanda üniversiteye hazrlanrken babasna yük olmamak için çocuk bakcl yapt.

Dizlekin üniversite hayali, babasnn geçen yl geçirdii trafik kazasnda yaamn yitirmesiyle sona erdi. Babasnn vefatyla eitim hayatna son vermek zorunda kalan Dizlek, ailenin en büyük çocuu olduu için 5i erkek 11 kardeinin ve annesinin geçimini salamak için yaadklar mezraya döndü.

çalmaya karar veren ancak mezrada i imkan olmad için yetitiricilik yapmay düünen Dizlek, ekonomik sknt nedeniyle hayvan alamaynca Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanlnca uygulanan Genç çiftçi Projesinden faydalanmak için bavurdu.

Bavurusu onaylanan Dizlek, devletin hibe desteiyle 30 bin lira deerinde 6 büyükba hayvan ald.

Annesinin de yardmyla yetitiricilik yapan Dizlek, hayvanlarn sütünden yapt peynir ve yourtlar satarak geçimlerini salamann mutluluunu yayor.

Kardelerinin eitimini sürdürmesi için büyük bir azimle çalan Dizlekin hedefi, hayalini kardelerinin gerçekletirmesini salamak.

Dizlek, AA muhabirine yapt açklamada, babasnn ölümünün ardndan hem kardelerine bakmak hem de onlarn da kendisi gibi eitimlerinden yoksun kalmamas için aray içerisine girdiini ifade ederek, Genç çiftçi Projesi ile hayatnn deitiini vurgulad.

Dizlek, Adma 30 bin lira deerinde büyükba hayvan çkt. u an onlara bakyor, onlardan elde ettiimiz süt, peynir ve yourt ile geçimimizi salyoruz. dedi.

Ben okuyamadm ama kardelerimi sonuna kadar okutacam

Dizlek, 6 büyükba hayvandan elde ettii gelirle 4 kardeini okuttuuna iaret ederek, kardelerinin derslerinde baarl olduunu kaydetti.

nallah ileride onlarn hayat güzel olur ve bize bakarlar, onlardan umutluyuz. Elimizden geldiince onlar için çalacam. Ben okuyamadm ama kardelerimi sonuna kadar okutacam ifadesini kullanan Dizlek, kendisiyle ayn durumda olanlara evde bo oturmaktansa bu tür projelere bavurarak çalmalarn önerdi.

- Allah onu bamzdan eksik etmesin

Anne Nuriban Dizlek (50), eini kaybettikten sonra dünyasnn bana ykldn söyledi.

Kznn kendilerine baktn dile getiren Dizlek, çok mutluyum, kzmla gurur duyuyorum. Allah ondan raz olsun, Allah onu bamzdan eksik etmesin, herkese de böyle hayrl bir kz çocuu nasip etsin. diye konutu.

- Ablam sayesinde okuyorum

Dizlekin kardei 6. snf örencisi Asl Dizlek de ablas sayesinde okuduunu belirtti.

Okumay sevdiini anlatan Asl Dizlek, Babam vefat ettii için belki de hiç okuyamayacaktm ama ablam sayesinde okuyorum. Hedefim doktor veya öretmen olmak. Aileme bakmak için okuyacam.sözlerine yer verdi.

Gda Tarm ve Hayvanclk Müdürlüünde ziraat mühendisi Timur Köprü de projenin kadnlarn istihdam açsndan önemli olduunu aktard.

Köprü, Dizlekin yetitirdii hayvanlarn sürekli bakmn yaparak, desteklerini sürdürdüklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git