Büyük şairlerin hayatları film oluyor

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali kapsamında Mevlana Celaleddin-i Rumi, Yunus Emre, Nesimi, Fuzuli, Süleyman Çelebi, Yusuf Has Hacip ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatları sinemaya taşınıyor

Haberler 07.08.2020 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür ve Turizm Bakanl Sinema Genel Müdürlüü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odas (BTSO) ile Ehli Sanat Sinema ve Kültür Dernei destekleriyle 7ncisi düzenlenen Uluslararas Yed-i Velayet 7 Vilayet Ksa Film Festivali, bu yl tannm airlerin hayatlarn konu edinecek.

Festival kapsamnda, açlan senaryo yarmas sonucunda en iyi 7 konu belirlendi. Her yl olduu gibi bu yl da 7 genç senaristin kaleminden çkan senaryolar, profesyonel bir ekip tarafndan film haline getiriliyor.

iirden uura bal ile festival kapsamnda, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Yunus Emre, Nesimi, Fuzuli, Süleyman çelebi, Yusuf Has Hacip ve Mehmet Akif Ersoy gibi önemli airlerin hayatlar sinemaya tanacak.

çekimler kapsamnda, Mehmet Akif Ersoyun stiklal Marn yazmasnn hikayesi Bursada Yeniehir ve 700 yllk Cumalkzk köyünde çekiliyor.

HAYATLARI FLM OLUYOR

Dönemin artlarna uygun mekanlarda film haline getirilen senaryoda, Mehmet Akif Ersoyun stiklal Marn yaz ve bir ehit annesinin hikayesi konu ediliyor.

Nesimi temasnda en iyi senaryo seçilen Empati Bursa Gölyazda, Yunus Emre temasnda Tatan Lale senaryosu Dayenice köyünde, Yusuf Has Hacip temasnda Kut senaryosu BTSO binasnda, Süleyman çelebi temasnda en iyi senaryo seçilen Gölge ise Tarihi Bursa çarnda, Kültür Parkta ve Bursann çeitli mekanlarnda film haline getiriliyor.

Festival Komite Bakan ve Ehli Sanat Sinema ve Kültür Dernei Bakan Eda Sürmeli, AA muhabirine yapt açklamada, bu sene hepsi farkl açlardan çok özel filmlerin çekim aamasnda olduunu söyledi.

Mehmet Akif Ersoyun stiklal Marn yazmasnn hikayesinin kendilerini bambaka duygulara sürüklediini belirten Sürmeli, 2021 ylnda 100. ylna girecek stiklal Marnn ruhuna bir kez daha dokunduklarn anlatt.

Ana Sayfaya Git