Büyük tehlike!

Diyarbakır'da inşaatı devam eden sitenin içinden geçen yüksek gerilim hattı tehlike saçarken inşaat şirketi, sorunun hemen giderilmesi gerektiğini belirtti.

Haberler 07.12.2019 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, anahtar teslimi yaplmaya hazrlanan 128 dairelik siteden geçen ve yerden yükseklii 3 metre olan yüksek gerilim hatt tepkilere neden oldu.

Merkez Yeniehir ilçesi Üçkuyu Mahallesi 2149 ada 3 nolu parselde özel bir yap inaat firmas tarafndan 128 daireden oluan site yapld. Fabrika Mahallesi ile Frat Mahallesi arasndaki enerji hatt siteye ait C ve D bloklarnn yaknndan geçmesiyle beraber yerden yüksekliinin de 3 metre olmas, ilgili firmay olabilecek kazalar konusunda endielendirdi.

naat firmasnn yetkilileri, geçen yldan bu yana Dicle EDAa yazl müracaat edilmesine ramen u ana kadar herhangi bir çalma yaplmadn iddia etti.

Konuya ilikin bilgi veren inaat firmas yetkilisi Emin Özer, binalarn arasndan geçen yüksek gerilim hattndan dolay DEDAla sknt yaadklarn belirtti.

Özer, DEDAla olan skntmz binalarn arasnda yüksek gerilim hattnn geçmesidir. CMERe dilekçe de gönderdik. Bunun bir an önce kalkmas gerekir. Burada 128 tane dairemiz var. Yaklak 500 insan burada yaayacak. C ile D blounun ortasndan geçen ve yerden yükseklii 3 metre olan yüksek gerilim hattnn biran önce kaldrlmas gerekir. dedi.

naat firmas olarak ellerinden geleni yaptklarn ifade eden Özer, Bununla ilgilenenler de bu sknt için ellerinden geleni yapsnlar. Bir kaza ve yaralanma olmadan önlemimizi alalm. Bir can gittikten sonra bir eyler yapmann anlam kalmyor. Asansörün bozulmas ve nakliye aracnn gerilim hattna temasta bulunmas halinde sonucu ölümdür. eklinde konutu.

Herhangi bir yaralanmadan firmamz sorumlu deildir

Özer, Bize her zaman olumlu yant verdiler ama maalesef sadece sözde kald. Baz eylerin sadece sözde kalmasn istemiyoruz. Buras bir yap ve belediye bize buras için ruhsat verdi. Biz de burada inaatmz yaptk. ifadelerini kulland.

Bundan sonraki süreçte olabilecek herhangi bir faciadan firmalarnn sorumlu olmadn altn çizen Özer öyle konutu:

2018den beri CMERe dilekçe, belediyeye ve Dicle EPSAa gidiyoruz. Elimizde hangi tarihte verdiimiz dilekçelerde mevcuttur. Herhangi bir yaralanmadan firmamz sorumlu deildir. çünkü biz resmi olarak her yere bavurumuzu yaptk. C bloun inaatn yaparken baya bir zorlandk. nallah halledilir ve gönül rahatlyla ev sahiplerine anahtarlarn veririz. Biz de ve onlarda rahat etsinler.

DEDA: Sorunu olabilecek en ksa sürede çözeceiz

Dicle EDA Diyarbakr l Müdürlüünden konuyla ilgili yaplan açklamada ise bahsi geçen yerde uzun yllardan beri yüksek gerilim hattnn olduuna dikkat çekildi.

Açklamada, Buradaki yüksek gerilim hatt ehri besleyen ana hattr. Yaklak 20 yldan beridir ehir merkezi bu hattan beslenmektedir. Direk sonradan buraya konulmad. Normal artlarda inaat çalmasnn mevcut bu duruma göre planlanp yaplmas gerekirdi. Ancak buna ramen, inaat alannda bulunan yüksek gerilim hattn deplase edeceiz. Bunun için proje ve ihale süreci devam ediyor. Sorunu olabilecek en ksa sürede çözeceiz. Proje ve deplase çalmalarnn tamamlanmas 2020yi bulacaktr denildi.

Ana Sayfaya Git