Büyükşehir'de bitki üretimi!

Diyarbakır Büyükşehir, bitki üretim kapasitesini artırıyor.

Haberler 06.03.2020 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeil Alanlar Daire Bakanl Fidanlk ube Müdürlüü, yazlk ve klk çiçek üretim kapasitesini artrmak için 26 dekarlk repikaj alann batan sona yeniledi. Büyükehir Belediyesi farkl illerden ald 2 milyon 250 bin adet mevsimlik yazlk, klk çiçekleri kendi imkanlaryla üreterek kentin, kavak, refüj ve parklarna dikecek.

Park, Bahçe ve Yeil Alanlar Daire Bakanlna bal Seyrantepe TOK Fidanlk ube Müdürlüünde yllk 600 bin yazlk ve klk çiçek üreten Büyükehir Belediyesi, 26 dekarlk repikaj alann yeniden dizayn ederek üretim kapasitesini artracak. Kapasite artrm için yaplan çalmalarda alana 15 adet tünel sera, 130 metre toprak sera ve 225 metrekare kapal sera ina edilecek. 2 kattan oluan ve toplam 250 metrekarelik kullanm alanna sahip idari binann da yaplaca çalmada su deposu yenilenecek ve elektrik kesintilerine kar jeneratör de alnacak.

2 MLYON 250 BN MEVSMLK ççEK ÜRETLECEK

Altyap çalmalarnn tamamlanmasyla 15 Marttan itibaren çiçek üretimine balayacak olan Büyükehir Belediyesi, daha önce Bursa ve Sakaryadan alnan 2 milyon 250 bin yazlk ile klk çiçei kendi imkanlaryla üretecek. Seralarda üretilecek olan yazlk turuncu kadife, sar kadife, zina, petunya, vapur duman, horoz ibii ile klk beyaz ve krmz süs lahanalar, deiik renklerde meneke çiçeklerini kentin kavak, refüj ile parklarna dikecek. Mevsimlik çiçek dikimi dnda alanda 5 bin adet dibudak, çnar, mahlep, akçaaaç, süs erii, ran çam, mavi servi, maz ve farkl renklerde ibreli aaçlarda üretilecek. Park Bahçe ve Yeil Alanlar Daire Bakanl, ayrca TOK Fidanlk ube Müdürlüünde 15 bin adet taflan, alev çals, Amerikan sarma, berberis, hanmeli, gül ve zakkum üretimini de gerçekletirecek.

ALTYAPI çALIMALARI BALADI

Yazlk çiçek dikimi için refüj, kavak ve parklarda altyap çalmalarn sürdüren Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, bahar ve yaz mevsiminde kentin farkl noktalarna toplam 1 milyon 250 bin adet çiçek dikecek. Üretimin sürekli devam edecei TOK Fidanlk ube Müdürlüünde 1 milyon adet mevsimlik klk çiçek üretimi de gerçekletirilecek. Diyarbakr Orman Fidanlk Müdürlüünün Büyükehir Belediyesine devredecei 50 dekarlk alanda yasal ilemlerin tamamlanmasyla çalmalarna balayacak olan Park Bahçe ve Yeil Alanlar Daire Bakanl, yeni alanda oluturaca modern seralarla kentin tüm ihtiyacn karlayacak farkl türlerden fidan ve bitkiler üretecek. Bölgeye hitap etmesi beklenen yeni üretim alannda bitkiler, ihtiyaç duyulan il ve ilçelere de gönderilecek.

Ana Sayfaya Git