Büyükelçiler Diyarbakır’da

Dışişleri Bakanlığı'nca Diyarbakır'a davet edilen Türkiye'ye en fazla turist gönderen ülkelerin büyükelçileri, aileleriyle birlikte kenti gezdi. Diyarbakır ve Mardin'in tarihi zenginliklerinin tanıtımı amacıyla Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilciliği'nce, Türkiye'ye en fazla turist gönderen 25 ülkenin Türkiye büyükelçileri kente davet edildi.

Haberler 07.12.2019 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Heyette yer alan Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha, Romanya Büyükelçisi Gabriel Catalin Sopanda, KKTC Büyükelçisi Kemal Köprülü, ran Büyükelçisi Mohammad Farazmand, Irak Büyükelçisi Hasan al-Janabi, ngiltere Büyükelçisi Dominick John Chilcott, Hindistan Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya ve Krgzistan Büyükelçisi Kubanychbek Omuraliev ile Polonya Büyükelçilii Müstear Robert Przemyslaw Trzeciak, Dileri Bakanl l Temsilcisi Büyükelçi brahim Yal ile birlikte Vali Hasan Basri Güzelolunu çkaledeki makamnda ziyaret etti.

Vali Güzelolu, çok özel ve deerli konuklar Diyarbakrda arlamann mutluluu içerisinde olduklarn belirterek, Dileri Bakanl Diyarbakr Temsilciliinin daveti ve Valiliin organizasyonu ile çok deerli büyükelçi ve elerinin Diyarbakra geldiini söyledi.

Büyükelçilerin gezisinin 3 gün süreceini dile getiren Güzelolu, gezinin Diyarbakr adna güzel bir buluma olmasn, dostluk ve kardeliin pekimesine katk sunmasn dilediini belirtti.

DYARBAKIRIN TANITIMINA KATKI SUNACAK

Gezide, misafirlerin Diyarbakr insanlarnn ve ülkenin scakln hissedeceklerini, güzel anlar ve zamanlar yaayacaklarn aktaran Güzelolu, unlar kaydetti:

Özellikle bu bulumada Diyarbakr ve bölgedeki çok zengin kültür dokusunu görerek, güzel bir zaman dilimi geçireceklerini düünüyorum. Ayn zamanda, tarihi 10 bin yla kadar uzanan dünyann en köklü ve eski medeniyet geçmiine ahit olan Diyarbakrn tantlmasna ve anlalmasna bu ziyaretin katk sunacan umuyorum. Mezopotamyann bu kadim kentinde, her birinizin güzel anlar paylamanz ve güzel zamanlar yaamanz diliyorum.

Üç GÜNLÜK GEZDE BULUNACAKLAR

Dileri Bakanl Diyarbakr Temsilcisi brahim Mete Yal ise Diyarbakrn güzelliklerini görebilmek için üç gün hiç de yeterli süre deil. Ancak bu bölgede neleri görebilecekleri konusunda kendilerine bir fikir verecek. Bundan sonra ister resmi makamlar tarafndan düzenlenen organizasyonlar olsun ister özel amaçlarla olsun, buraya daha sk gelmelerini istiyoruz. ehrin, bölgenin, turistik, tarihi özelliklerinin yan sra bu ziyaret srasnda yabanc büyükelçilerin çeitli yemekler, sosyal etkinlikler vastasyla ehrimizin i dünyasyla da tanmasn arzu ettik. Yemeklerimizin önemli bir ksm, i dünyamzn, meslek odalarnn katklar ile yaplyor. u an 8 ülkenin büyükelçisi buray ziyaret ediyorö eklinde konutu.

Geziye katlan büyükelçiler ve eleri de Diyarbakrda olmann mutluluunu ve heyecann yaadklarn ifade ederek, programdaki yerleri görmek için sabrszlandklarn söyledi. Davetliler, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Ana Sayfaya Git