Büyükşehir Belediyesi Etnospor Kültür Festivali'nde

İstanbul Yenikapı’da düzenlenen2. Etnospor Kültür Festivali’ne katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, açtığı çadırda kentin kültürünü tanıtıyor.

Haberler 14.05.2017 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbulda bu yl ikincisi düzenlenen Etnospor Kültür Festivali, Ok Yaydan çkyor sloganyla Yenikap Etkinlik Alannda balad. 4 gün sürecek festivalin açlna, Gençlik ve Spor Bakan Akif çaatay Klç, Dünya Etnospor Konfederasyonu Bakan Bilal Erdoan, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi daire bakanlar ile vatandalar katld. Festival alanna, 42 kll keçe çadr ve bir tane büyük oba çadr kuruldu. Türkiyede her bölgeden iki ilin, toplamda 14 ilin konuk olduu festivale, Güneydou Anadolu Bölgesinden Diyarbakr adna Büyükehir Belediyesi katlm salad.

Diyarbakr kültürü tantlyor

Büyükehir Belediyesinin açt ve youn ilgi gören Diyarbakr çadrnda, vatandalara bata burma kadayf, meyan kökü erbeti, Diyarbakr çörei, örgü peyniri, cevizli sucuk ve pestil olmak üzere yöresel ürünler ücretsiz ikram ediliyor. Dicle Üniversitesi halk oyunlar ekibi ise yöresel halk oyunlarn sergiliyor. 14 Mays Pazar gününe kadar sürecek olan festival boyunca Diyarbakr çadrnda, hem yöresel ürünler hem de kent kültürü Büyükehir Belediyesi tarafndan tantlacaktr.

Aktiviteler gerçekletiriliyor

Türk dünyas, Orta Asya ve Anadoluya özgü enliklerin düzenlendii festivalde, geleneksel Türk sporlarnn yan sra oba yaam, klç kalkan gösterileri ve atl gösteriler gibi pek çok aktivite gerçekletiriliyor.

Organizasyonda geleneksel sporlardan aba gürei, alvar gürei, kuak gürei, mas gürei, yal güre, atl okçuluk, atl cirit, kökbörü, ak oyunu, mangala, geleneksel yaya okçuluu olmak üzere toplam 11 branta mücadeleler yaplacak.

Ana Sayfaya Git