Buz tutan gölette arama

Gülistan Doku'yu bulmak için buz tutan göle dalış yaptılar.

Haberler 15.02.2020 - 12:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Tuncelide, 5 Ocak gününden bu yana kendisinden haber alnamayan üniversite örencisi Gülistan Dokuyu (21), arama çalmalar 41inci günde de sürdü. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, hava scaklnn sfrn altnda 15 dereceyi bulduu bölgede buz tutan Uzunçayr Baraj Gölüne dal yaparak, Gülistana ait iz arad.

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Doku, kald yurttan 5 Ocak sabah ayrld. Ancak kendisinden bir daha haber alnamad. Diyarbakrda yaayan ailesinin ve yurt arkadalarnn ihbar üzerine arama çalmalar balatld. Görgü tanklarnn ifadeleri ve aratrmalar sonunda Gülistann son olarak Uzunçayr Baraj Gölü üzerindeki Sarsaltuk Viyadüünde görüldüü belirlendi. Bunun üzerine arama çalmalar Uzançayr Baraj Gölü bölgesinde younlatrld.

Gülistan Dokunun bulunmas için yürütülen çalmalar, 41inci günde de devam etti. Arama çalmalarna, AFAD, Jandarma Genel komutanlna bal Diyarbakr JAK ekibi, Emniyet Genel Müdürlüü bünyesindeki Adyaman polis su alt arama kurtarma ekibi ile Ankara Büyükehir Belediyesi bünyesindeki itfaiye ekipleri katlyor.

JAK TMLER BUZ TUTAN GÖLE DALI YAPTI

Gülistan Dokunun bulunmas için arama çalmalarna katlan Diyarbakr l Jandarma Komutanl bünyesindeki JAK ekibi, bugün buz tutan Uzunçayr Baraj Gölü üzerinde buzlar krarak su altna dal yapt. Kentte hava scakl sfrn altnda 15 derece olurken, ekiplerin Gülistana ulamak için zorlu çalmalar sürüyor.

Ana Sayfaya Git