ByLock'tan "finale yakışır duruş sergileyin" talimatı

FETÖ'nün sözde Marmara Bölge imamı olduğu gerekçesiyle Sanık Etem Taş hakkında "terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberler 26.07.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) sözde Marmara bölge imam Etem Ta hakknda Silahl terör örgütü kurma ve yönetme suçundan 22,5 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

stanbul Cumhuriyet Basavclnca terör örgütünün sözde Marmara Bölge mam Ta hakknda yürütülen soruturma tamamland.

Basavclkça onaylanan iddianame, gönderildii stanbul 23. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, terör örgütünün yaplanmas içindeki bölge temsilcilii, büyükehir ve il yaplanmas, yüksek istiare ve tayin heyeti ile yüceler uras arasndaki hiyerarik ilikiye deinildi.

Üsküdarda 30 Nisan 2018 tarihinde yakalanan Tan telefonunda örgütün yönetici tabir edilen kadrosu tarafndan kullanlan gizli haberleme a Falcon bulunduu belirtilen iddianamede, ByLock kullancs da olduu tespit edilen sann, ayrca Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca da arand kaydedildi.

Sann srasyla sözde stanbul Anadolu Yakas Büyükehir mam olduu, tayine tabi olarak, Gaziantep Diyarbakr Bölge Temsilcisi, 2016 ylnn balarndan itibaren de eski Marmara mam u an Washington DC abisi olan Sadk Kesmeciden bu görevi devralarak Marmara mam olduuna yer verilen iddianamede, sann bu görevini yakn zamana kadar sürdürdüü anlatld.

- Banza bir ey gelirse kimseyi tanmyorum deyin

FETÖ/PDY mensuplarnn güncel olarak gizli iletiim kurmalarn salayan Falcon uygulamas yüklü cep telefonu kullandklar aktarlan iddianamede, örgüt üyelerinin bu uygulama üzerinden birbirlerine Hayrl günler, bu arada Allah muhafaza bamza bir ey gelirse aklnzda olsun kimseyi tanmyorum, bir ey yapmadm, kant gösterin, program ben yüklemedim deyin. Ben yüklemedim derken telefonda var m böyle bir program? deyin, çünkü abiler merkezden silince telefon otomatik patlam oluyor eklinde mesaj gönderdiklerinin tespit edildii vurguland.

ddianamede, sank Tan telefonunda da bu uygulamaya rastland ve buradaki kii listesinde örgütle balants bulunan ve ByLock kullandklar tespit edilen FETÖ içinde sorumlu düzeyindeki kiilerin isimlerinin yer ald belirtildi.

- ByLock yazmalarnda 15 Temmuz detay

Sank Tan ByLock yazmalarna da yer verilen iddianamede, unlar kaydedildi

Bu yazmalarda, örgüt üyelerine siyasi iktidar kast ederek pakruduniler, persler ve dönmeler diyerek hakaret edip siyasi iktidarn örgütü hedef yaptn anlatt, örgüt üyelerine masumiyet duygusu verdikleri, örgüt üyelerine ama 100 yllk bir filmin finalindeyiz. Finalde Allahn size biçmi olduu role bakn. Finale yakr duru sergileyin! Bu süreç (yaz sonu itibariyle) BTT!!! diyerek 15 Temmuz 2016 darbe giriimini kastettikleri, bu süreçten sonra örgütün eski gücüne kavuacan, bu süreçte örgütten ayrlmayp örgüt içerisinde kalanlarn ve tutuklanan örgüt mensuplarnn öteki dünyada neler kazandn bilseydiniz çldrrdnz denilerek üyelerin örgütten ayrlmalarn engellemek istedikleri deerlendirilmitir.

- PKK ile FETÖ arasnda bir iliki olduu anlalmtr

Sann yine ByLock üzerinden baka bir kiiye Siz sormutunuz, PKK 100 bin kiilik bir yürüyü yapacak, bizi de çaryorlar diyerek ne yapacaklarn sorduuna dikkat çekilen iddianamede, bu yazmadan da anlalaca üzere PKK ile FETÖ arasnda bir iliki olduu ve ortak hareket ettiklerinin anlald kaydedildi.

ddianamede, ByLock kullancs sann, Yüceler uras Mollalar Grubunda Marmara Bölge Sorumlusu olduunun tespit edildiine vurgu yaplarak, sann ayrca Bank Asyada kaydnn da bulunduu anlatlarak, elde edilen deliller nda sank Tan Silahl Terör Örgütü Kurma ve Yönetme suçundan 15 yldan 22,5 yla kadar hapisle cezalandrlmas talep edildi.

Ana Sayfaya Git