Çınar’daki kuduz vakası

Çınar ilçesine bağlı Filiz ören köyünde bir koyunun kuduz nedeni ile ölmesi sonucu köye hayvan giriş çıkışları yasaklanması sonrası köy muhtarı, söz konusu hayvanların bir an önce aşılanması gerektiğini fakat numune alındıktan sonra hiçbir yetkilinin köye gelmediğini savundu.

Haberler 23.05.2019 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr çnar ilçesine 12 kilometre uzaklkta olan Filizören köyünde ikamet eden Mehmet erif Varola ait bir koyun, kuduz üphesiyle öldü. Vatandalarn haber vermesi üzerine köye gelen yetkililer, kesilen koyunun kafasn Elaz Veteriner Kontrol ve Aratrma Enstitüsüne gönderdi. Yaplan kontrollerde sonucun pozitif çkmas üzerine köye hayvan giri çklar 3 ay boyunca yasaklanrken, köyün giri ve çklarnda her hangi bir önlem alnmad görüldü.

Kuduz koyunu köpek srm

Filizören Köyü Muhtar Veysi Varol, köyde bulunan bütün hayvanlarn bir an önce alanmasn gerektiini belirterek Bizim bu köyde kuduz meselesi, köpeklerin hayvanlarmza satamasyla böyle bir olay yaand. Aradan 2 gün geçtikten sonra biz kuduz üphesi üzerine çnar lçe Tarm Müdürlüü yetkililerine telefon açtk kendileri geldi ve koyunu kestik, imha ettik. Köpei de ölü bulduk imha ettik. Daha sonra köye gelen yetkililer, koyunun kellesini alp kontrol etmek üzere götürdüler. Yaplan incelemede kuduz çkt saptand. Hayvanlarmz daha a olmamtr. A yaplmas için ne zaman gelecekleri belli deil. Ben yetkililere haber verdim. Ne zaman geleceklerini de bilmiyorum dedi.

Öte yandan köy sakinleri, hayvanlarn otlatmak için araziye çkmaya korktuklarn ve bir an evvel yetkilerin a yapmas için köye gelmesini beklediklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git