Çıraklıktan dünya şampiyonluğuna

Diyarbakırlı kuaför Berat Polatoğlu, 7 yaşında çırak olarak başladığı mesleğinde dünya şampiyonluğuna kadar yükselerek büyük bir başarıya imza attı.

Haberler 01.11.2017 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl Kuaför Berat Polatolu (32), 7 yanda çrak olarak balad mesleinde genç yanda dünya ampiyonluuna kadar yükselerek büyük bir baarya imza att. 14 çocuklu bir ailenin üyesi olarak zor artlarda büyüyen Polatolu hem çalp hem okumaya balad. 24 yanda ilk salonunu açan, yurt içinde ve dnda eitimler alarak kendini gelitiren Polatolu, katld yarmalarda dereceler elde ederek adn duyurmaya balad. Genç yana ramen 4 madalya ve 4 kupas bulunan Polatolu, en son milli takmla birlikte Ukraynann Kiev kentinde Dünya Kuaförler Federasyonunun düzenledii yarmadan ampiyon olarak döndü. Sosyal medya hesabndan yapt paylamlar dünyann önemli kuaförleri tarafndan paylalan Polatolu, yannda çaltrd 11 kii ile de ayn zamanda istihdama katk salyor.

25 yldr mesleini icra ettiini belirten Polatolu, 2009 ylnda kendi salonumu açtm. 2013 ylnda Diyarbakr Berberler ve Kuaförler odasnda 2nci bakan olarak görev yapmaya baladm. Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonunun düzenledii yarmada Güneydou Anadolu birincisi oldum. Sonra CMC CAT Mondial Türkiye Milli Takmna seçildim. Bakanmz Mustafa Ceylan önderliinde talyaya gittik. Milli Takm olarak dünya 3ncüsü olduk. Bireysel yarmada da 100 kii arasndan dünya 2ncisi oldum. 8 ay sonra da Ukraynada dünya ampiyonu olduk dedi.

AMACIM DYARBAKIRIN SMN DUYURMAK

Salonunda u an 11 kiinin çaltn kaydeden Polatolu, Her baarda en önem verdiim ey öncelikle Diyarbakrn ismini duyurmak. Bunu baardma da inanyorum. Önümüzdeki günlerde yine ses getirecek bir projede yer almay düünüyoruz. Yine dünya çapnda bir baar elde etmek için mücadele edeceiz. Örencilere katkmz olmas amacyla takdir ve teekkür alan örencilere Tra bedava kampanyas balattk. çünkü biz zor artlarda okuduk. Onlar baarya tevik etmek için eitime destek kampanyamz var. Her sene yapyoruz diye konutu.

SAç MODELLERM ÖNEML SAYFALARDA PAYLAILIYOR

cra ettii meslein tarihin en eskimeyen ve en önemli mesleklerinden biri olduunu vurgulayan Polatolu, unlar kaydetti:

Gittikçe de önem kazanan bir meslek. Yaptmz modelleri sosyal medyada paylayoruz ve dünya çapnda büyük ilgi görüyor. Dünyann önemli sayfalarnda bizim modellerimiz paylalyor ve bu da bizi çok mutlu ediyor. Dier meslektalarma da ilham olabiliyorum. Bunu da kendilerinden gelen mesajlardan anlayabiliyoruz. Hatta kuaför olmayanlarn bizdeki meslek akn görünce kuaför olmak istediklerini görünce çok mutlu oluyoruz.

Ana Sayfaya Git