Çadırda yaşayan aile hayırseverlerin desteğiyle evlerine kavuştu

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde çadırda yaşam mücadelesi veren Bülbül ailesinin yarım kalan evi, hayırseverlerin desteğiyle tamamlandı.

Haberler 03.07.2020 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANLIURFA - anlurfann Viranehir ilçesinde çadrda yaayan aile, hayrseverlerin yardmyla yapm tamamlanan yuvalarna kavumann mutluluunu yayor.

Bülbül ailesi, ilçe merkezindeki Hürriyet Mahallesinde bo bir arsann üzerinde kurduklar çadrda, baba smail Bülbülün çöplerden toplad atk malzemelerden elde ettii gelirle yaam mücadelesi veriyor.

Ei, iki kz ve bir oluyla yaayan ve çadrlarnn yanna, kendi imkanlaryla ev yapmaya çalan baba Bülbül, maddi imkanszlklar nedeniyle inaat çok yava sürdürdü.

Bir süre sonra ailenin durumunu örenen Yedi Baak Dernei yetkilileri, hayrseverlerin de yardmyla aileye destek olup evin inaatn tamamlad.

El birliiyle yaplan temizliin ardndan hallar serilen ve döenen eve tanan aile, scak bir yuvaya sahip olmann mutluluunu yayor.

smail Bülbül, daha önce anne ve babasnn evinde yaadklarn, bir süre önce babasnn evinden çkmak zorunda kaldn söyledi.

Bunun üzerine, ailesiyle kurduklar çadrda yaamaya baladklarn belirten Bülbül, Ben 10 yandaki çocuumla beraber at arabas ile ehrin belirli yerlerinde naylon matara, teneke, pet ieleri toplayp evime ekmek, yiyecek götürüyorum. dedi.

Bülbül, yaadklar çadrlarnn hemen yanna bir ev yapmak için ekmek teknesi olan atn ve at arabasn sattn, kum, çimento gibi malzemeler aldn ve evinin temelini kendi imkanlaryla attn anlatt.

Komularnn yemek getirerek kendilerine yardmc olduunu ifade eden Bülbül, Bir süre sonra durumumu örenen Yedi Baak Dernei Viranehir Temsilciliinden geldiler, durumuma bakp sana Allahn izniyle bir ev yapacaz dediler ve Allah raz olsun bana bam sokacak iki oda, bir salon, banyo, mutfak yaptlar. Allah raz olsun çok sevindim, adeta bayram yayoruz. diye konutu.

- Ailenin sevinci mutluluu bizim de sevincimiz mutluluumuzdur

Yedi Baak Dernei Viranehir Temsilcisi Ali Rza Topkan da ailenin durumunu örendiklerinde, onlar hemen ziyaret ettiklerini belirtti.

Önce ailenin geçimini saladklar at ve at arabasn geri aldklarn kaydeden Topkan, Aileye balarn sokacak bir ev yapmaya karar vererek kollar svadk. En ksa zamanda inaat için gerekli malzemeleri alarak dernek üyeleriyle birlikte zamanmz olduunda gelip yardm ederek inaat yapmaya baladk. Evin üst tablasn balayarak, betonu döküp, svasn, kap, pencere ve boyasn bitirilerek aileyi yeni eve tadk. ifadelerini kulland.

Topkan, sözlerini öyle tamamlad:

Bu ailenin sevinci, mutluluu, bizim de sevincimiz, mutluluumuzdur. Evin yapm için emei geçen baçlarmza teekkür ediyorum. Biz her zaman böylesi yardma muhtaç aileleri yanndayz ve yannda olmaya da devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git