Çakar lambaya 192 TL ceza geliyor!

Trafikte yer alan "çakar lamba"lı sivil plakalı araçlar yetkilileri harekete geçirdi. Bakanlık, başta valilikler olmak üzere 81 ilin emniyet müdürlüklerine, kaymakamlıklara yazı göndererek çakar lamba takılı sivil araçların plaka numaralarını istedi.

Haberler 07.12.2016 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, resmi plakal olmayan ve üzerinde tepe lambas ya da çakar lamba bulunan baz araçlarn trafikte tehlike oluturmaya baladn tespit ederek 2012 ylnda bir genelge yaymlad. Genelgede, sadece cankurtaranlarn, acil hasta tayan araçlarn, hükümlü, sank veya suçluyu takip eden, emniyet ve asayii korumak adna olay yerine gitmekte olan zabta ve polis araçlarnn geçi üstünlüüne sahip olabilecei belirtildi.

TRAFKTEN MEN

Özellikle araçlarn ön panjurlarnn iç ksmnda krmz-mavi yanp sönen çakar lambas, tepe lambas ve sirenlerin yasad olarak kullanldna dikkat çekilen genelgede, söz konusu cihazlarn ambulans, itfaiye, polis ve resmi koruma araçlarna taklabilecei kaydedildi. Uyarlar dikkate almayan sürücülere para cezas kesilecei vurguland.

Bu genelgeye ve ilgili dier mevzuata karn söz konusu cihazlar sivil plakal araçlara taklmaya devam ediyor. çileri Bakanl, trafikte geçi üstünlüüne sahipmi gibi hareket eden çakar lambal araçlar yakn markaja ald.

Bakanlk, bata valilikler olmak üzere 81 ilin emniyet müdürlüklerine, kaymakamlklara yaz göndererek çakar lamba takl sivil araçlarn plaka numaralarn istedi. çakar lamba taktrd tespit edilen sivil araçlarn sahiplerine, 192 TL para cezas kesilecek.

Bu araçlar, bir süre trafikten men edilecek. Araçlardaki donanmlar söktürülecek. Araçlara kanun d çakar lamba takt tespit edilen yerlere de ceza kesilecek.

Ana Sayfaya Git