Çakıl taşlarına hayat veriyor

Samsun'dan gelin olarak geldiği Şanlıurfa'da kurs açan Vahide Leventoğlu, Fırat Nehri'nden toplanan çeşitli büyüklüklerdeki çakıllardan ürettiği yöresel taş bebeklerle kentin tanıtımına katkı sağlıyor.

Haberler 08.10.2020 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memleketi Samsunda Tirebolu Yüksek Meslek Okulu El Sanatlar Bölümünden mezun olduktan sonra Samsun Olgunlama Enstitüsünde 2 yl boyunca ta bebek üretiminde çalan Vahide Leventolu, Fatih Leventolu ile evlendikten sonra geldii anlurfada iine bir süre ara verdi.

Kzn dünyaya getirdikten sonra yarm kalan hayalini sürdürmek isteyen Leventolu, aratrmalar sonucunda bu iin anlurfada yaplmadn örendi. Leventolu, gerekli izinlerin verilmesiyle anlurfa Büyükehir Belediyesi Salkl Kadn Yaam Merkezinde ta bebek sanat kursunu açt.

Kursta, tutkalla yaptrdklar talar seramik hamuruyla kaplayan, ardndan da boya ve vernikle süsleyen kadnlar, talar yöresel kyafetli bebeklere dönütürmeye balad.

Vahide Leventolu AA muhabirine, anlurfada ta bebek kursu açma giriimlerine yetkililerin olumlu yant vermesinin kendisini mutlu ettiini anlatt.

lk defa kursumuza katlan 10 kursiyerimiz ksa sürede önemli mesafe ald. Ancak daha sonra araya Kovid-19 tedbirleri girince kursumuza ara vermek zorunda kaldk. diyen Leventolu, evlerinde bu ii sürdürmek isteyen kursiyerlere uzaktan eitim sistemiyle yardmc olmaya çaltn ifade etti.

ÜRETME ARA VERMEDM

Kursa ara verilmesine ramen ta bebek üretimine devam ettiini belirten Leventolu, Ürettiim ürünleri internet araclyla ve belediyenin Hamarat Eller çarsnda satyoruz. Ev aksesuar olan ürünlerimize ilgi beni sevindiriyor. diye konutu.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann 2019u Göbeklitepe Yl ilan etmesinin ardndan Rafadan Tayfa: Göbeklitepe filminden esinlendiini dile getiren Leventolu, buradaki karakterleri de tatan yaptn ve ortaya güzel bir çalma çktn kaydetti.

Ana Sayfaya Git